Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Konuşmasında Türkiye'yi S-400 konusunda yabancı basına şikayet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yabancı basına Türkiye'yi savunma sanayiini şikayet edenlere sadece acıyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde BBC Türkçe'ye verdiği bir röportajda Türkiye'nin S-400 satın almasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU: GİTTİLER S-400 ALDILAR

Röportajında Kılıçdaroğlu, "Siz ittifakın dışında farklı bir savunma sanayine girerseniz o zaman sorun çıkar" diyen Kılıçdaroğlu, "Nitekim gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan'a karşı mı kullanacaksınız? Nato ittifakı içinde. Suriye'ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran'a karşı mı kullanacaksınız? Kasr-ı Şirin'den bu yana aramızda hiçbir sorun çıkmamış. E kime karşı kullanacaksınız? Rusya'ya karşı mı kullanacaksınız? Zaten silahı size veren o. Niye aldınız, neyin bedeli olarak aldınız, neyin bedelini ödediniz? Bu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değiliz. Arkasından tabii Türkiye'nin F-16, F-35 yedek parçalarının burada üretilmesi...Savunma sanayii orada ciddi sorun yaşadı. Dolayısıyla Türkiye'nin kendi savunması açısından içinde bulunduğu ittifakla birlikte hareke etmesi en doğru olanıdır" dedi.

ERDOĞAN: ATILIMLARIMIZI ELEŞTİRENLER, STRATEJİK ÖNGÜRÜSÜNÜ KAYBETMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'ne katılarak burada açıklamalarda bulundu. Konuşmasında savunma sanayisine de değinen Erdoğan, "Yunanistan'a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde, hala savunma sanayisi atılımlarımızı eleştiren varsa, stratejik öngörüsünü kaybetmiş demektir" dedi.

"RAHATSIZ OLUYORLARSA HİÇ KUSURA BAKMASINLAR"

Sözlerini sürdüren Erdoğan, "On bin kilometre öteden ülkeme ve ülkemde teröristlere TIR'larla eğer mühimmat getiriyorsa, eğer buraya bütün araç, gereç getiriyorsa ve onlarla sınır ötesi bize operasyon yapıyorlarsa, onlara da biz gereken cevabı sınır ötesinde yaptığımız anlaşmayla, sınır çizgisinin 30 kilometre ötesine kadar gereken cevabını veriyor, bundan rahatsız oluyorlarsa hiç kusura bakmasınlar, onlar rahatsız olacak biz de yolumuza devam edeceğiz. Elbette gün gelecek tarih bunları yargılayacak, hükmünü verecektir" ifadelerini kullandı.

"YABANCI BASINA TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDENLERE ACIYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde BBC Türkçe'ye S-400 açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Erdoğan, "Yabancı basına Türkiye'yi savunma sanayini şikayet edenlere sadece acıyoruz. İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncılar'ı da, savaş uçaklarını, helikopterimizi de yapmaya devam edeceğiz. Bugün de onları kendi hırsları, sığ hesaplarıyla baş başa bırakıp, işimize bakıyoruz. Kimse Yunanistan'da 101-15 Amerika üssü var diye eleştirmiyor. Ama en ufak ses çıktığı zaman 'Türkiye Yunanistan'ı tehdit ediyor' buyurun. Eğer bize yan bakan olduğu zaman yan bakana kusura bakmasınlar herhalde biz de düz bakmayız." dedi.

Yorumlar 98 Yorum Var
  • Ilyas 23.08.2022 23:15
    ADAM GİBİ ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN...o kadar...
  • Devlet adamı 23.08.2022 14:33
    İstikbal göklerdedir deyip deyip göğe bakmakla yetiniyorlar. İşte modern türkiye böyle olur diyorlar.
  • Gerçek acıdır 23.08.2022 13:17
    Bu kemal chpnin özeti yetmiş yıl bu ülkeyi yetmiş sente muhtaç eden chp dikta yönetimi kim gelse iktidara kölesi yapmış mahkemeleriyle askeriyle tehdit etmiş şimdi bunları yapamayınca hainlik yalan dolanla iş yapıyor eskiden öldürüp başkasının üstüne atıyordu şimdi kemal ve eski örgütçü arkadaşları var yalan tüccarları ortaklarıda partilere ittikleri militanları oy verenler aç gözlü olunca fırfır çok oluyor
  • Literal 23.08.2022 13:14
    Bir avuç çapulcuya boğduracaklar bizi o derece satılmış bir muhalefetle karşı karşıyayız. Türkiyem büyük bir sınav veriyor. Gün devlete sahip çıkmak günüdür.
  • Akıncı 23.08.2022 13:02
    Mesele aslında ileriyi görememesi veya öngörüsüzlük cahillik falan değil biliyorsunuz gafillik ve hainlik arasında ince bi çizgi var esas mesela burada işte böyle bakmak lazım bence
Daha fazla yorum görüntüle