Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde 20 Ağustos’ta kaza yapan bir araca müdahale için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilen ve kayan Özel Diyarbakır Seyahat'e ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsünün çarpmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada yeni görüntüler de ortaya çıktı. Yeni görüntülerde kaza yapan ilk araç için olay yerine gelen trafik ekiplerinin dubaları taşıyarak, yol kenarına yerleştirmesi yer alıyor. Polis ekipleri, dubaları yerleştirirken kazaya karışan yeni ambulansların da olay yerine yanaştığı görülüyor.

Görüntülerde, otobüs kazasından hemen önce ilk kazada yaralanan kişinin ambulansa getirilmesi, otobüsü gören bir kişinin de bağırarak olay yerinden uzaklaşması yer aldı.

TAG Otoyolu'nun Nizip bölümünde 20 Ağustos'ta meydana gelen kazada, aralarında 2 basın mensubunun da bulunduğu 16 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Otobüs şoförü A.M, tutuklanmıştı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • sürüş uzmanı 25.08.2022 00:10
    Başka bir videoda dubalar ambulansların yanında idi. İşaretlemeler uyarılar özellikle viraj bölgesi olduğu için çok geriden yapılmalı. Otobanda 100-200 metreler kısa mesafelerdir. Trafik tedbirleri genelde bilinçsiz sürücüler dikkate alınarak yapılır. Normal şartlarda hız limitlerinde gitse şeridinden devam edip gidecekti. Bundan sonra bu tür vakalarda yapmaları gereken tedbirleri alacaklarından eminim.
  • misafir 24.08.2022 22:38
    Polis omzunda reflektrö ve kukalarla gidiyor. Sizce sondaki ambulansın 150 metre gerisine kadar yürüyüp oraya mı koydu yoksa araçların yanına mı bıraktı? Kabul edin şunu, doğru işaretleme ve güvenlik tedbiri alınamamış, eğer öncesinde bir viraj varsa oraya kadar işaretleme yapılması gerekiyordu. Üç şerit ve emniyet şeridiyle dört şeritli yolda uygun işaretleme yaparsanız böyle facialar yaşanmaz.
  • kader 24.08.2022 18:04
    308 metre fren izi demek 160 km hız demektir. demekki fren yapmış ve hızı bir miktar yavaşlamış ve ilk vuruşu 130 km hızla olmuş.
  • Mehmet 24.08.2022 17:49
    O polis elindeki turuncu koniyi kac metre uzaga koymus. Videoya gore sanki 10 metre. Uyari icin yeterli degil
  • dinibütünoğlu 24.08.2022 17:35
    allahım sen sabır ver rahmetin ile muamele eyle yarabbim iyiki kesmişsiniz devamını