Evleri su bastı, vatandaşlar CHP'li belediyeye isyan etti

Edirne'de aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle evleri sular altında kalan vatandaşlar, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve bozuk yol sorunundan dolayı CHP'li belediyeye tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.08.2022 20:34 GÜNCELLEME 25.08.2022 21:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Edirne’de Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından aniden bastıran şiddetli sağanak yağış su baskınlarına sebep oldu. Şiddetli yağış dolayısıyla Edirne Dilaverbey Mahallesi’nde evleri su bastı. Yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunu yüzünden evleri su basan vatandaşlar, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a tepki gösterdi. Diğer yandan ise sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokakların bazı bölgeleri adeta göle döndü. Bazı sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte zor anlar yaşadı.

“Her zaman bu sorunu yaşıyoruz”

Şiddetli yağış nedeniyle evlerinden çakamadıklarını ifade eden Nuray Kuş, alt katlarının suyla dolduğunu belirterek, “Her yağmur yağışın bu sorunu yaşıyoruz. Şuanda dışarı da çıkamıyoruz, eşim de içeriye gelemiyor. 10 günde bir bu sorunu yaşıyoruz. Şuan kapıyı açsak içeri suyla dolar” dedi.

“Kendi imkânlarımızla suları boşaltıyoruz”

Her yağmur yağdığında sular altında kaldığını söyleyen Soner Kuş, eşinin evden çıkamadığını ve kendisinin de eve giremediğini ifade ederek, “Çok yağmur yağdığında şehrin altyapısı kaldırmıyor. Burada kanalizasyon gideri de yok galiba. Ufak bir rögar kapağımız var, o da yetersiz kalıyor. Rögar kapakları hepsi tıkalı kendi imkânlarımızla açtık” şeklinde konuştu.

“Nedir bu çektiğimiz çile”

Evi su basan vatandaşlardan Müzzeka Bayrak, yağan her yağmurda evlerinin su bastığını vurgulayarak, “Mazgallar var ama temizleyen yok. Eğer biz temizlik görevlisiysek temizleyelim. Burada kaç defa sular altında kaldık. Yazık günah değil mi, ne olacak bu insanların hali? Burada mazgalların açılması ve temizlik yapılması gerekiyor. Belediyede bizimle ilgilenen yok. Bu mazgallar temizlense şuan bu durumda olmazdık. Biz Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan mazgalları yağmur öncesinden temizletmesini istiyoruz. Her yağmurdan sonra bunun çilesini zararını biz mi çekeceğiz. Yapamıyorsa bırakıp gitsin bu işi” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Merhal Lapa da Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın şuan bölgeye gelip çektikleri çileyi görmesini istedi.

Öte yandan vatandaşlar rögar kapaklarını açmak için bel hizasına kadar ıslanarak uzun mücadeleler verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • VEYSEL KORKMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    niye şikayet ediyorsunuz onu siz seçtiniz .sizdeki zihniyet yeterki chp li olsun ne olursa olsun zihniyeti size az bile
    Cevapla
  • Rıfat 1 yıl önce Şikayet Et
    her işi belediyeden beklemeyin ,kapınızdaki mazgalları temizlemekten acizsiniz sonra başkana suç atıyorsunuz.başkanmı temizlesin kapınızı kendiniz temizleyin.
    Cevapla
  • ReisEmir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak su basmasını evlerinizi lağım bassa paşa paşa gider yine chpye verirsiniz oyunuzu. Osmanlı şehrinin düştüğü duruma bak, kimler yönetiyor ecdat yadigarı topraklarımızı.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuru sıkı tepki verirler ama seçimde gider yine beceriksizlere oy verirler.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    chp li belediye ise normaldir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'