Meteoroloji'den 17 il için 'sarı kodlu' uyarı: Sağanak yağışa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi dahil 17 il için 'sarı kodlu' gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

GİRİŞ 26.08.2022 07:08 GÜNCELLEME 26.08.2022 10:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Isparta ve Burdur çevreleri ile Eskişehir'in batısında kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

SEL VE SU TAŞKINLARINA DİKKAT!

Yarın sabah saatleri itibarıyla beklenen gök gürültülü sağanağın, Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR GÜN BOYU SÜRECEK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün saat 11.00'den itibaren 4 ilde kuvvetli sağanağın gün boyu sürmesinin beklendiği duyuruldu.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, 26 Ağustos Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Bursa, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Eskişehir'in batı kesimlerinde Tepebaşı, Odunpazarı, Seyitgazi, İnönü, Mihalgazi, Sarıcakaya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden, meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadesine yer verildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya bizim ülkemiz su zengini değilmiş , Kısmen doğrudur . Yeraltı sularımız devasa değil , Norveç , Arjantin , Şili gibi suları mevsim boyu tutan buzullarımız yok . Hiç Yok , değil suyumuz var , Bol bol yağış var , Zira Karadeniz ve Marmara bölgesine yağan yağış suları , Baraj kapaklarının açılması neticesinde denizlere karışıyor . Sulama amaçlı inşa edilecek boru hatları sayesinde bölgesel su dağılımı dengeli bir düzeye ulaşacaktır . Ege ve İç Anadolu'ya aktarılan su , ekosistemi canlandıracak , tarım , orman ve hayvancılık sahaları genişleyecek , zirai , et ve süt ürünleri olarak ekonomiye getiri sağlayacaktır .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul projesinden daha dev bir proje inşa etmeliyiz . İstanbul ve Marmara bölgesine , özellikle Barajlara yağan tüm yağışı toplayıp Kocaeli Körfezi Boru hattı geçişiyle ve devamında beton kanallar vasıtası ile Ege Bölgesi ve Konya ovasına taşımalıyız . O zaman tarım ve hayvancılık şaha kalkar . Hollanda'yı geçeriz .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey meteroloji Tahminlerinin %50'si çıkmıyor niye? Küçük depremler bereket büyükleri ise felakettir depremleri gale almadan Meteoroloji tahmini yapılamaz?O yüzden tahminlerin yanlış çıkıyor? İnsanları yanıltmayın?Etrafınızdaki depremleri dikkatle takip edin. Muhends35
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yağışlar şimdilik İstanbul'un batısında Edirne-İzmir, Bursa üçgeninde bulunuyor. Harekete bağlı olarak diğer yerlere de yapabilir. (Bilecik, Eskişehir civarı)
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki yaz sağnaklarına dikkat edeceğiz görüntülerdeki gibi aman o akan sulardan geçme gayretinde bulunmayınız sonderece tehlikeli neticelere sebep olur üzülmeyelim.Bu yaz mevsiminde şu husus gözlemliyorum uzunca yıllardır pek etkin olmayan Orta Akdeniz basınç sistemi önümüdeki Kış mevsiminde aktif etkin olacağını tahmin ediyorum ülkemizdede aşırı yüksek değil sıcaklıklar fakat nemli sıcak biraz etkili oldu bu sene .Küresel ısınmanın malesef olumsuz tablolarını yaşıyoruz dere yatakları temizliği ıslahı çok ama çok önem kazandı.Kesinlikle akan sel sularından geçme teşebbüsünde bulunmayınız iklim ve yağış rejiminin bozulması gözlegörülür biçimde yaşıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı