Aksaray'da festival heyecanı! İlber Ortaylı hayran kaldı

Aksaray'da 3. Uluslararası İpek Yolu Sultanhanı Halı, Tekstil, Kültür ve Turizm Festivali başladı.

GİRİŞ 26.08.2022 22:55 GÜNCELLEME 26.08.2022 23:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aksaray Valiliği ve Sultanhanı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışında Vali Hamza Aydoğdu, Libya Büyükelçisi Abdullah Rızgab, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve davetliler, mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Vali Aydoğdu, Libya Büyükelçisi Abdullah Rızgab, Belediye Başkanı Solak, Prof. Dr. İlber Ortaylı ile protokol üyeleri, Sultanhanı Kervansarayı içerisine kurulan halı ve kilim sergisini açarak sergi alanını gezdiler.



VALİ AYDOĞDU: BURAYI HERKESE GÖSTERECEĞİZ

İpek Yolu'nun en büyük kervansarayı olan Sultanhanı'nda festival başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Aydoğdu; “Böylesine tarihi bir mirasın içerisinde üreticilerimizin halılarını görmek bütünlük sağladı. Festivalimiz üç gün sürecek. Aksaray'ımızın bütün taraflarıyla birlikte gençlerimiz de burada. İnşallah biz bu ecdat yadigarı bu kervansarayımızın içerisinde farklı etkinlikler yaparak burayı herkese göstereceğiz. Kültürümüzü geleceğe anlatmak kadar göstermek de önemli. Söyleşilerimizle, konserlerimizle ve açılışlarımızla festivalimiz devam edecek." dedi.

İLBER ORTAYLI: BU TİP ETKİNLİKLERİ ARTIRMAK LAZIM

Festivale katılan Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Kervansarayları böyle kullanmak en akıllıcası. Başka türlü bunlar böyle nefes almayınca yaşamıyor. Arada birde sergi yapınca daha güzel oluyor, havası değişiyor. Sırf turist sokmakla olacak bir şey değil. Bu tip etkinlikleri artırmak lazım." dedi.



İLBER ORTAYLI'YA FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

18. yüzyıldan kalma halıların olduğu serginin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Solak, "İlber Ortaylı, Sultanhanını çok seviyor. Bugün hocamızı fahri hemşehri ilan ediyoruz. Halı sanatını yaşatabilmek için bu gibi festivallerin daha çok olması gerekiyor." diye konuştu.

Üç gün sürecek festivalin açılışında  Kazak sanatçı Nazarbeg İbrahimov ve sanatçı Sancak da konser verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ALİ KARA 1 yıl önce Şikayet Et
    alanında uzman otorite olan hocalarımızı ülkemin her köşesinde ağırlayalım değerlendirmeleri ufkumuzu açar diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    festivalin kralı etimesgutta gece 12 ye kadar gürültü çevre kirliliği ve 20 bin tl havai fişek gösterisi kimin parası heba ediliyor ankaparka ortalık yıkanlar hangi ankapark mahalli idareler halkın parasını heba ediyor
    Cevapla
  • M. Koyuncu / İzmir 1 yıl önce Şikayet Et
    İlçemizin tanıtımı için çok güzel bir etkinlik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Resmi Tarihçi İlber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi