Türkiye Diyanet Vakfı 300 bini aşkın öğrenciye eğitim desteği verdi

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, hayırseverlerin destekleriyle 300 bini aşkın öğrenciye eğitim ve burs desteği verildiğini bildirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı 300 bini aşkın öğrenciye eğitim desteği verdi
Türkiye Diyanet Vakfı 300 bini aşkın öğrenciye eğitim desteği verdi
GİRİŞ 27.08.2022 15:04 GÜNCELLEME 27.08.2022 15:04

Türkiye Diyanet Vakfı, geleceği imar ve ihya edecek nesilleri yetiştirmek için “Eğitimle Değişir Dünya” temasıyla bir eğitim kampanyası başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yatırım olduğunun bilinciyle hareket ederek, söz konusu eğitim kampanyasını başlattıklarını duyurdu.  

Her alanda eğitimi önceleyen bir Vakıf olduklarını belirten Turan, “İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak, 12 farklı burs programıyla her yıl yurt içinden ve yurt dışından binlerce öğrenciye yurt, burs, kurs imkânı sağlıyoruz. Ortaöğretim, lisans ve lisansüstü seviyelerde yerli ve uluslararası öğrencilere destek vererek, geleceği imar edecek gençlerin hayallerinin gerçekleşmesine destek oluyoruz” dedi.

104 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİYE EĞİTİM İMKANI

Eğitim faaliyetleri kapsamında başta Türkiye olmak üzere dünyanın 104 farklı ülkesinden öğrenciye eğitim imkânı sundukları bilgisini veren Turan, “Bilimin-ilimin izinde gençleri hayırseverlerimizin emanetleriyle destekliyoruz. Bu kapsamda yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci evleri, anaokulu, kolej ve üniversite gibi eğitim kurumları açıyor; uluslararası imam hatip lisesi, uluslararası öğrenci ve uluslararası ilahiyat programları ve yurt dışı eğitim kurumlarımız ile dünyanın 104 farklı ülkesinden öğrencilere eğitim imkânı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan, yurt içi ve yurt dışı burs programlarından şu anda toplamda 4 bin 282 öğrencinin faydalandığını, Vakfın kurulduğu günden bu yana kadar ise 300 bini aşkın öğrenciye burs ve eğitim desteği verildiğini açıkladı. Turan, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla eğitim faaliyetleri ve çeşitli destekleri genişleterek sürdüreceklerini aktardı.  

ŞEHİT-GAZİ YAKINI ÖĞRENCİLERE, HAFIZLARA, AFETZEDELERE DESTEK

Eğitimde destek konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarına da değinen Turan şöyle devam etti:

“Vakfımız hafızlık yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, afetlerde zarar gören ailelerin çocuklarına, şehit-gazi yakınlarına, yurtlarımızda barınan ve eğitim programlarımıza devam eden öğrencilere burs ve eğitim desteği de vermektedir.”

Turan, Vakfın eğitim kampanyasına destek vermek isteyen hayırseverlerin, “EĞİTİM” yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL bağışta bulunabilecekleri gibi bagis.tdv.org web adresinden, TDV Mobil Bağış uygulamasından kampanyaya destek verilebildiğini söyledi.

Turan, yapılan bağışlarla öğrencilerin konaklama, yemek ve kırtasiye gibi birçok ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!