Bursa'da tur otobüs şarampole yuvalandı: 5 ölü, 36 yaralı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp, şarampole devrilen tur otobüsündeki şoför Kenan Yiğit ile 4 yolcu hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 28.08.2022 09:52 GÜNCELLEME 28.08.2022 13:13
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Kaza, saat 08.30 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde meydana geldi. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya'ya gelen yolcuların taşındığı 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü, iddiaya göre, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. 20 metre sürüklenen otobüs, ağaca çarparak durdu. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada şoför Kenan Yiğit dahil 5 kişi hayatını kaybederken, 36 kişi de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahale sonrası ambulanslarla İnegöl ve Domaniç'teki hastanelere kaldırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat da inceleme için kaza yerine geldi.



'KAZA NEDENİ TEKNİK İNCELEME İLE ORTAYA ÇIKACAK'

Bursa Valisi Canbolat, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 kişinin de yaralandığını belirterek, "Bir tur otobüsü Kütahya Tavşanlı'dan Mudanya'ya yolcu taşıyan otobüsümüz, maalesef buraya gelince şarampole yuvarlanmış. AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün yaralılar, hastanelere sevk edildi. Bunlardan 31 tanesi Bursa devlet hastanelerine, 6 tanesi de Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Maalesef 3 tane vatandaşımızı da kaybettik. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Kazanın sebebi; teknik inceleme ile ortaya çıkacaktır. Şu an bir şey söylemek mümkün değil. Büyük geçmiş olsun" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp, şarampole devrilen tur otobüsü kazasında, sürücü Kenan Yiğit (47) ile birlikte hayatını kaybeden 4 yolcunun kimlikleri belli oldu. Şule Dağdelen (48), Nazan Kaytan (52), Mustafa Kemal Girgin (52) ile Fatih Kalemiş’in (54) yaşamını yitirdiği belirlendi. Fatih Kalemiş’in, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle'nin muhtarı olduğu öğrenildi. 

KAYNAK: AJANSLAR
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 73
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bir defa Antalyaya giderken dıyarbakır otöbüsü beni virajda soladı böyle şöferleri 1 yıl içeri at ibret alem görsünde ders alsın çünkü ne yazık ki insanoğlu bu dilden anlıyor
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    YUVARLAK MASA SAKiNLERİNİ DE TUR OTOBÜSLERİNE BİNDİR İN, SEVAP KAZANIRSINIZ.
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Tur ve otobus suruculeri kac saat dinleniyor ksc saat calisiyor kac kisi biliyot? Uykuduz yola giderlerse direksiyonda uyurlar tabi.
    Cevapla
  • Yusuf ziya 1 yıl önce Şikayet Et
    Araç bakım ücretleri aldı başını gidiyor... Araç alınan parayla artık bakım yapmak zor.. bu kazalarda araştırmalar yapılsın göreceksiniz teknik problemler çok fazla
    Cevapla
  • Msk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin sunzamanlarda kazalar çoğaldı sanki teknolojili bir müdahale var demedi deme ???
    Cevapla
  • demiyor ki 1 yıl önce Şikayet Et
    millette para yok araclar bakimsiz. hadi be bir kerecik elestirebilin. sokaga bir bakin insanlar esnaf parasizliktan neler yapiyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...