İçişleri Bakanı Soylu, İranlı mevkidaşı Vahidi ile telefonda görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, İranlı mevkidaşı Vahidi ile telefonda görüştü
İçişleri Bakanı Soylu, İranlı mevkidaşı Vahidi ile telefonda görüştü
GİRİŞ 28.08.2022 21:32 GÜNCELLEME 28.08.2022 21:32

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geçen ay İran'da yaşanan sel nedeniyle İranlı mevkidaşına bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Soylu, bulunulan coğrafyada sıklıkla yaşanan afetlerin izlerinin iş birliği ve dayanışmayla silineceğini ifade etti.

Bakan Soylu, Pakistan'da yaşanan sel dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye ilk etapta 10 bin çadır, 50 bin gıda kolisi, 50 bin hijyen seti, 10 bin bebek mamasından oluşan insani yardım malzemelerinin gönderilmesi için hava koridorunun kurulduğunu belirterek, bu yardımların dost ve kardeş ülke Pakistan'a ulaşmasında İran'ın desteğinin önemini vurguladı.

Görüşmede, ayrıca gelecek günlerde gerçekleşecek Türkiye-İran Ortak Çalışma Grubu Toplantısı ile İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi'nin Türkiye'ye ziyareti ve bölgesel konulardaki gelişmeler değerlendirildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!