Köpeklerin saldırısına uğrayan Umut'u, sağlıkçı komşusu kurtarmış

Konya'nın Ereğli ilçesinde, sokakta oynarken 4 sahipsiz köpeğinin saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alınan Umut Ünlü’yü (8), sağlık görevlisi komşusu Yasin Mehmet Eryılmaz'ın kurtardığı ortaya çıktı.

Köpeklerin saldırısına uğrayan Umut'u, sağlıkçı komşusu kurtarmış
Köpeklerin saldırısına uğrayan Umut'u, sağlıkçı komşusu kurtarmış
GİRİŞ 28.08.2022 23:22 GÜNCELLEME 28.08.2022 23:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ereğli'nin Barbaros Mahallesi'nde, 5 gün önce, sokakta oynayan ilkokul öğrencisi Umut Ünlü, 4 köpeğin saldırısına uğradı. Çevresini saran köpeklerin arasında kalan Umut'u, komşuları kurtardı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne götürülen Umut, buradaki ilk müdahalenin ardından Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Umut, yoğun bakımda geçirdiği 4’üncü günde gözlerini açtı. Küçük Umut'un ilk sözleri ise "Anne çok korktum. Sana sarılmak istiyorum, canım annem" oldu.

‘YETİŞMESEK ÇOCUĞU ÖLDÜREBİLİRLERDİ’

Umut’un ve köpeklerin seslerini annesinin duyup, çağırdığını söyleyen sağlık çalışanı Yasin Mehmet Eryılmaz, "112 personeliyim, evimin bahçesinde hayvanlarımla ilgileniyordum. Annem bana ‘Yasin koş’ dedi elimde dirgenle koştum. Buraya geldiğimde köpekler çocuğu parçalıyorlardı. Müdahale ettim, kovaladım köpekleri. Çocuğun kafasında ve boynunda ciddi yaralar vardı. Vücudunun birçok yerinde de diş izleri kesikler vardı. Gömleğimi çıkarıp çocuğa annemle tampon yaptım. Evden serum getirdim, damar yolu açtım ve serum taktım. Sağlık görevlileri gelene kadar müdahale etmeye çalıştım. Sesi duyup buraya geldiğimde, alışık olmama rağmen çocuğun durumu beni çok etkiledi. Sesi duyup da koşmamız bir mucize. Biz gelmezsek belki o çocuğu köpekler öldürebilirlerdi. Biz geldiğimizde çocuğu parçalıyorlardı" dedi.

'DURUMU İYİYE GİDİYOR’

Yoğun bakımda tedavisi süren Umut’un babası Durmuş Ünlü ise "Oğlumun bilinci açıldı. Düne kadar bilinci kapalıydı ama doktorlar oğlumu uyandırdı. Durumu da iyiye gidiyor. Gözlerini açtı bizimle konuşmaya başladı. İlerleyen günlerde durumu daha da iyi olacak. Bu olaydan 3 gün önce de köpekler bir komşumun koyunlarını telef etti. Bu köpekler muhtemelen aynı köpekler” diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her taraf başı boş köpeklerle dolu Adana Kışla toki de aynı sitenin içi de başı boş köpek ve kedilerle dolu çocuklar tek başına dışarıya çıkmaya korkuyorlar beslemek isteyenler alsın evlerinde beslesinler
    Cevapla
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumartesi gecesi beylikdüzünde 7-8 köpeğin saldırısına uğradım yolun karşı tarafından direk üstüme saldırıya geçtiler bağırıp tekmeler salladım bayağı uğraştıktan sonra gittiler. Artık gerçek çözümler üretilmeli , resmen çete olarak saldırıyorlar
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Beledeyi personeli köpekle baş edemiyo yattığı yerden maaş alıyo.Türkiyenin geneli böyle
    Cevapla
  • insanım ben 1 yıl önce Şikayet Et
    hayvan hakları sevgisi cart curt diyerek belediyeler yatıyor. açın uzak yerlere koca koca barınaklar o çok hayvan severlerden para keserek oraları fonlayın
    Cevapla
  • Malatyalı 4444 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplayın artık şu kopekleri bu kaçıncı malatyadada sürü halinde geziyorlar yakinda umarım olmaz malatyadada butür haberler duyulur özellikle yakınca mah. Beylerderesi civarı. Belediye toplamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!