Sadakataşı Afganistan’a insani yardım ulaştırdı

Sadakataşı Derneği, insani kriz yaşanan Afganistan’a bölgede bulunan ekibi aracılığıyla acil yardım ulaştırdı. Dernek bölgede yaşayan yoksul ailelere gıda ve nakdi destek sağladı.

Sadakataşı Afganistan’a insani yardım ulaştırdı
Sadakataşı Afganistan’a insani yardım ulaştırdı
GİRİŞ 29.08.2022 17:33 GÜNCELLEME 29.08.2022 17:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afganistan’da bulunan Sadakataşı yardım ekibi Kunduz ve Perwan bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve nakdi destek ulaştırdı.

Afganistan’da yaşanan krizden en fazla zararı sivil halk görüyor. Kırsal kesimlerde yaşayan halk gıda temin etmekte zorlanıyor. 28 milyon insanın yardıma ihtiyaç duyduğu ülkeye Sadakataşı destek olmaya devam ediyor.

450 aileye gıda yardımı

Sadakataşı ekibi, Afganistan’ın Kunduz kentinde yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi 450 aileye sıvı yağ, pirinç, şeker, çay, tuz, bulgur ve konserve gıdalardan oluşan gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

325 aileye nakdi destek

Sadakataşı yardım çalışmalarının devamında Muson yağışları nedeniyle sel yaşanan Perwan bölgesinde 325 yoksul aileye nakdi destek sağladı. Dernek, önümüzdeki günlerde Perwan bölgesinde battaniye ve hijyen malzemeleri dağıtımı gerçekleştirecek.

Yardımlar devam edecek

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Afganistan’da yaşanan olaylar nedeniyle en çok sivil halk zarar görüyor. Milyonlarca insanın acil yardım beklediği ülkeye destek sağlamaya devam ediyoruz. Bölgede bulunan ekibimiz ihtiyaç sahiplerine gıda ve nakdi yardım ulaştırdı. Bölgede yardım faaliyetlerimiz devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

Afganistan’a destek olmak için

Sadakataşı’nın başlatmış olduğu Afganistan yardımlarına destek olmak için AFGANİSTAN yazıp 2989’a SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilirsiniz. Banka hesap numaralarına www.sadakatasi.org.tr adresinden ulaşabilir, detaylı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı dernek telefonunu arayabilirsiniz.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Koray Derik 1 yıl önce Şikayet Et
    zekat konusu çok önemli. fakat petrol zengini araplar zekatlarını vermemekte ısrar ediyorlar. arap petrolünün zekatı tüm garip gureba fakir fukara ümmete yeter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak