Tarihi surlarda 1500 yıllık kandil bulundu

Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan surlarda, 1500 yıllık kandil bulundu.

Tarihi surlarda 1500 yıllık kandil bulundu
Tarihi surlarda 1500 yıllık kandil bulundu
GİRİŞ 01.09.2022 15:35 GÜNCELLEME 01.09.2022 15:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki surlarda 'Diriliş' sloganıyla başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışma kapsamındaki arkeolojik kazılarda, yapılış şekli ve üzerindeki motiflerden yola çıkılarak Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 1500 yıllık kandil bulundu.



İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Uygulama Denetim Büroları Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmanın ardından yapısal bütünlüğü bozulmamış kandil, Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İLHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Köyde Çok var.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    1500 yıllık kandil. malum kişilerde oraları farklı adlandırıyorlar demekki neymiş siz oralara çok çoooookkkkk sonra gelmişsiniz medliler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı