1 Eylül 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


Çırak yetiştirene ‘geri ödemesiz’ hibe desteği!

KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verecek. Bu program çerçevesinde belirlenen meslekleri yapanlara 150, 200, 250 bin TL para desteği verilecek.

20 bin öğretmen ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Almanya'dan Ukrayna'ya kötü haber!

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna'ya silah yardımı yapmanın artık mümkün olmadığını söyledi.

Milli İHA'lar ihracat rekoruna uçuyor

Türk savunma sanayisinin insansız hava araçları üreticisi Baykar'ın Bayraktar TB2 ihraç ettiği ülke sayısı 24'e çıktı, şirketin 2022 gelirlerinde ihracatın payı yüzde 98'e ulaştı.

Elektrik ve doğalgaza zam geldi

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Eylül 2022 itibarıyla zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 20,4, elektrikte ise mesken abonelerinin tarifesine yüzde 20 zam yansıyacak.

Balotelli resmen Sion'da!

Adana Demirspor, Mario Balotelli'nin 2.6 milyon euro karşılığında Sion'a transfer olduğunu açıkladı.

Kulüpler Birliği'nden Rezerv Lig'in iptali için TFF'ye başvuru!

Kulüpler Birliği, Rezerv Lig'in iptal edilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Şua 02.09.2022 00:12
    Çırak nasıl yetişecek.okulda okul diye tutturdunuz.meslek liselerinde kayda değer bir şey yok.20 yaşına gelmiş bir genç daha çırak olur mu.15 -16 -17 yaşı gecmemi ki meslek ortaya ciksin
  • ktm 01.09.2022 21:38
    çırakmı varki yetişsin 10 sene sonra bütün işler suriyeller afganlar tarafından yapılacak çünki çıraklığı onlar yapıyor son beş on senedir
  • Songul 01.09.2022 19:19
    Kimse cocugunu calisdirmaya kiyamiyor cocuklar sokakta laf yarisdiryor avrupa avrupa ozentisi aldi gidiyo avrupa cocuklar okuldan sonra 2.3 saat de olsa gidip calosiyor hafta sonu 1 gun ders calisiyorsa bir gun ise gidip calisiyor 3 ay yaz tatili calisamazlarmi bizim turkiyede okuldan cikinca hangi kefede otursak nerde gezsek illa okumali okurkende okumaya odaklanip onu beklememek lazim amaci calismaksa insan her isi yapar
  • Ferdi 01.09.2022 19:03
    Para istemiyoruz aradan bürokrasiyi kaldırsın çırak yetiştirmek için gereken o saçma belgeleri ya kaldırsın yada ustanın tırnağı kadar bilgiye sahip olmayan ama belge sahibi kişilere olan gebeliği bitirsin. Sürecide kısa tutmakta fayda var.. Dedimya paraya gerek yok bizim gibi ustalar alın teri dökene hakkını fazlasıyla verir..
  • Yilmaz 01.09.2022 17:55
    Kosgeb i birileri parsellemis ne desteginden bahsediyorsunuz kac senedir esnafim hibeler bize bir turlu gelemiyor
Daha fazla yorum görüntüle