Bakan Soylu'dan TFF saldırısına yönelik açıklama

TFF Binasını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen C.U. ve U.G. isimli iki şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

GİRİŞ 01.09.2022 22:36 GÜNCELLEME 01.09.2022 22:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına düzenlenen saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun binasına akşam saatlerinde düzenlenen saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF Riva Tesislerine helikopterle geldi. Bakan Soylu, bina içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu ve görevlilerden bilgi aldı. Riva Tesisinde basına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Federasyon başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize tüm futbol camiamıza geçmiş olsun. Bir yakın yerden 11 el atış olduğunu değerlendiriyoruz. 11 adet boş kovan var. 5 adet de isabet var. Bu olayın faillerini kısa süre içinde yakaladılar. Şu anda C.U. ve O.G. emniyet güçlerimizin çalışması sonucunda yakalandı" dedi.

Yakalanan 2 kişinin de alkollü olduğunu belirten Bakan Soylu, "Derenin hemen kenarında 250 metre ileride bir evde yakalandı. Olaydan hemen önce tesadüfi bir polis memurumuz kendisiyle ilgili fotoğraf çekiyor. Bu sırada şahısların alkol aldığı ve denize giriyorlar, bu sırada da atışı yapıyorlar. Allah korumuş, ben atılan kurşunların isabetlerini gördüm. Hallerinden sarhoş oldukları belli olmasa çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. İstanbul Emniyetimize de teşekkür ediyoruz. Olay tüm yönleriyle soruşturulacaktır. Başka bir şey söz konusu diye. Bizim işimiz kafada tek bir soru kalmayacak şekilde bu konudaki soruşturmayı derinleştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bir şey olmaması bizim için büyük bir mükafat” dedi.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükeşki de, “Lig başlayalı 4 hafta oldu. Bir fanatizm bir Twitter problemi aldı gidiyor. Buradan bütün futbol kulübü başkanlarımıza bütün teknik direktörlerimize bütün seyircilerimize istirham ediyorum, her yenilginin, her beraberliğin ardından hakemleri federasyonu suçlamayı bırakın. Önce insan olduğumuz hatırlayalım. İnan olduğumuzu hatırlamazsak daha çok böyle şeyler gelir. Çok böyle şeyler yaşanır. Biz sporu dostluk, barış kardeşlik olarak görüyoruz. Son derece üzgünüz” şeklinde konuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 20
  • Hacı CAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun içinmi Türk futbolunu yabancı çöplüğüne çevirdiniz her takımda 25tane yabancı futbolcu demeye dilim varmıyor bu ülkenin kaynaklarınını bu moloz yığınına harcanması sizin vicdanınızı hiçmi sızlatmıyor birtarafta ekonomik sıkıntı diğer taraf milyon dolarlar çöplük sayesinde yurt dışına akıyor hiç utanmıyorlarda hergün biryenisini alıyor haberleri boş boş futbol programları buna kimsede ses çıkarmıyor neredesiniz taraftarlar verdiğiniz paraların niye hesabını sormuyorsunuz. bu aymazlık ne kadar devam edecek hooop diyen olmayacakmı bir takımın harcamasını ülkemize çevirelim ne olur acaba he Milyon dolaralar ekonomiye ne katar düşünen varmı?
    Cevapla
  • Gerek yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe'nin otobüsüne kurşun atıldığında taş dediniz hala failler ortada yok ama 2 adamı sarhoş diye aldınız nyseki Sedat Peker bununla ilgili bir açıklama illkaki yapacaktir
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl sonra Fenerbahçeli olmayan bir başkan atandı ve hala her konuda fenerbahçe emrinde olsalarda yetmiyor....Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi olmazsa yetmez bunlara....Ali koç ne emrederse onu yapmak zorundalar...Rica etmek bunlara ar geliyor.... Lanet olsun sizin futbol zihniyetinize.....Lanet olsun size fırsat verenlere...
    Cevapla
  • Neymiş ?? 1 yıl önce Şikayet Et
    Pek inandırıcı gelmedi sayın yetkili, bu ülkede futbolun içinde fetö bahis komisyon ve menajer mafyası cirit atıklarını yetişkin çocuklar bile biliyor.
    Cevapla
  • 2023 1 yıl önce Şikayet Et
    alkollü diildirler bakanım başka şeyler vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı