2 Eylül 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

ABD silahların izini kaybetti
Amerikan basını, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Amerikan silahlarının dış pazarlarda dolaşımına hakim olamadığını iddia etti. Ukrayna'ya ABD tarafından sağlanan silahların izini süren American Thinker dergisi, dünyanın çeşitli yerlerine yapılan silah yardımlarını denetlemekle görevli hükümet yetkililerinin, yardımların gerçekte nereye gittiğine dair güvenilir bilgiye sahip olmadığını kabul ettiğini kaydetti.

Akar'dan Atina'ya tepki
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın tahriklerinin, saldırgan eylem ve söylemlerinin, kural dışı hareketlerinin devam ettiğini belirterek, "Yunanistan'ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Levent Göktaş yakalandı
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı.;

Romanya'dan TB2 hamlesi
Romanya, Türkiye'den 18 adet Bayraktar TB2 S/İHA satın alma kararı verdi. Bu kapsamda Romanya Savunma Bakanlığı, Romanya Parlamentosu'na İHA alımı için talep mektubu yolladı.

Tutukluk yapan silah ateş almadı
Arjantin'de bir kişi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner'a silahlı saldırı girişiminde bulundu. Saldırganın tetiğe bastığı fakat tutukluk yapan silahın ateş almadığı belirtildi.

Akaryakıta dev indirim
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 2,41 TL benzinde ise 1,51 TL indirim olması bekleniyor.

Ronaldo haberine yalanlama
Cristiano Ronaldo'nun Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddiaları sosyal medyayı sallarken, kulüp kaynaklarından yapılan açıklamada; "Böyle bir şey söz konusu değil. Ronaldo ile kesinlikle bir ilgimiz yok" denildi.


Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Alparslan 02.09.2022 23:18
    ABD tıpki başbakanı gibi afallamaya başladı ,kiminle el sıkışacağını,kiminle sohbet edeceğini şaşırdı !!! ....gibi bir görüntü sergilemeye çalışsalarda Joe Bidon'un bir maşa olduğunu biliyoruz,çıkarcı bencil USA,bize maval okuma !!!
  • Sarı-Lacivert 02.09.2022 21:11
    e ayagina sıkması onlar cok iyi biliyorlar silahlar nerede
  • Erğ 02.09.2022 20:55
    Amerika, İran ve bazı Avrupa ülkeleri,terör örgütlerini kurup,silah verip yönetmese dünyada terör diye bir şey olmaz.
  • tepki 02.09.2022 18:23
    iyi de pkk terøre verdigi silahlarin izini mi suruyor o kadar silh verdi bir de kayit olmayan silahlri ekle neler verdi kim bilir dunya terør dedin mi us gelir yani pkk degil usapkk artik
  • Realite 02.09.2022 17:16
    Rusya bölgede her toprakta asker bulundurur ve büyük operasyon yaparken Irakta neden yoklar buna geçerli bir cevap verecek olan var mı?
Daha fazla yorum görüntüle