Emine Erdoğan’dan sağlıklı gıda projesi adımı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan okul kantinlerinde “sağlıklı gıda” projesini başlattıklarını söyledi. Erdoğan " Bu alanlardaki atıştırmalıkların mutlaka sağlıklı seçeneklerle yapılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan’dan sağlıklı gıda projesi adımı
Emine Erdoğan’dan sağlıklı gıda projesi adımı
GİRİŞ 04.09.2022 10:14 GÜNCELLEME 04.09.2022 10:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Başkanı Enver Hasanoğlu ve beraberindeki kurum yetkilileri Errol Rowan Alden, Sara Helen Goza, Kerem Hasanoğlu, Aman Bulungan, Linda Arnold, Carlos Rivera ve Ousmana Ndiaye ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi.

Kabule Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. IPA Başkanı Hasanoğlu, Emine Erdoğan'ın himayesindeki Sıfır Atık Projesi'nin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada övgü kazandığını ve kendi çalışmalarında da Sıfır Atık'ın ortaya koyduğu prensipleri yaşatmak için adımlar atacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca ise kendisinin de bir pediatri doktoru ve IPA'nın bir üyesi olduğunu belirterek, çocukların sağlığına bütüncül bir bakış açısının gerekli olduğunu vurguladı.

Emine Erdoğan da IPA'nın sadece hastalıkların tedavisinde değil hastalık oluşmasını önlemek için de çalışma yapması gerektiğini söyledi. Emine Erdoğan, "Sağlıklı gıda olmadan herhangi bir ilacın nihai çözüm olduğunu düşünmek mümkün değil" diye konuştu.

Emine Erdoğan, yakın zamanda okul kantinlerine yönelik "sağlıklı gıda" projesi başlatılacağına işaret ederek, "Bu alanlardaki yemek ve atıştırmalıkların mutlaka sağlıklı seçeneklerle yapılması gerekir" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • xvb 1 yıl önce Şikayet Et
    kantinde simit alamayan öğrenciler var.. simit 5 lira simiiitt. Bu kadar vatandaştan kopuk olunmaz..
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    ya , göstermelık işler bunlar. sıra yemegın yapılmasına gelmeden, sağlıklı gıda üretimde başlar. denetim varmı Türki ye de yoooookkkkk. adana antalya kolay para kazanmak ugruna basıyor ılacı basıyor hormonu, geri dönen hormonlu ilaç kalıntılı ürünler bile iç piyasaya direk gidiyor. imha ediliyormu bu ürünler, hayır. adana karpuzunu kes içi sarı , nitrat oldugu gibi. denetim yok, ceza yok.
    Cevapla
  • Hüseyin Dökme 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet sağlıksız gıdayı bulduda sağlıklısı kaldı .Emekli aç.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    sizlerin tükettiği gıdaya bizim erişmemiz mümkün değil biz glikoz şuruplu içinde cevizi olmayan baklava (alabilirsek tabi en ucuzu 40 tl)siz pancar şekerli siirt fıstıklı antep baklavası az kaldı hedef 2023
    Cevapla
  • Birader 1 yıl önce Şikayet Et
    Olay nirde olmuş bilader
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar