Türk Kızılay’dan Cezayir’e yangın desteği

Cezayir’in başta Et-Tarif olmak üzere çeşitli kentlerinde orman yangını çıkmış ve 44 kişinin hayatını kaybetmişti. Yangının ardından Türk Kızılay, Cezayir Kızılayı’nın talebi üzerine bölgeye askeri uçakla yardım malzemesi sevk etti.

Türk Kızılay’dan Cezayir’e yangın desteği
Türk Kızılay’dan Cezayir’e yangın desteği
GİRİŞ 04.09.2022 15:47 GÜNCELLEME 04.09.2022 15:48

44 kişinin yaşamına son veren orman yangınları için Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde insani yardım çalışmalarını yürütüyor. Söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiği vurgulanırken çok sayıda yaralının tedavisinin hastanelerde sürdüğü belirtildi. Hayatını kaybedenlerin büyük bir çoğunluğunun ise bölgeye tatile gidenler olduğu açıklandı. Yangının Et-Tarif kentinde ormanlık alanlara, hayvanat bahçesine ve El-Kala Milli Parkına çok büyük zarar verdiğini belirtildi.

TÜRK KIZILAY’IN CEZAYİR’DEN GELEN YARDIM TALEBİNE CEVABI GECİKMEDİ

Cezayir Kızılayı’ndan gelen yardım talebi üzerine harekete geçen Türk Kızılay, yangından etkilenen Cezayirli vatandaşların hizmetine sunmak amacıyla ilk etapta 125 adet afet çadırı ve 1000 adet battaniyeyi bugün sabah saatlerinde Ankara/Etimesgut’ta bulunan 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan askeri uçakla bölgeye sevk etti. 

"GEREKLİ OLMASI DURUMUNDA İNSANİ YARDIM DEVAM EDECEK"

Yardıma ilişkin açıklama yapan Türk Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, “Ağustos ayının ikinci yarısında Cezayir’in 1000 farklı noktasında orman yangınları meydana geldi. 44 kişi hayatını kaybetti, 500’ün üzerinde kişi yaralandı. Cezayir Kızılayı tarafından afet çadırı ve battaniye talebi bizlere ulaştı. Biz de bu malzemeleri ulaştırabilmek için Milli Savunma Bakanlığımızdan destek talep ettik. Cumhurbaşkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımızın destekleriyle bugün Ankara/Etimesgut’tan C-130 tipi bir askeri kargo uçağıyla 125 adet afet çadırı ve 1000 battaniyeden oluşan yardım malzemesini sevk ediyoruz. Uçakta iki kişilik bir afet ekibimiz var. Onlar da malzemelerimizle beraber Cezayir’e intikal edecekler. Cezayir Kızılayı ile birlikte malzemelerin teslimini ve afetzedelere ulaştırılmasını koordine edecekler” dedi. Cezayir’deki felaketin boyutunu yakından takip eden Türk Kızılay, gerekli olması durumunda insani yardımlarını ulaştırmaya devam edecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı