EGM'den, CHP'li Bakan'ın 'promosyon' açıklamasına suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında, polislerin maaş promosyonu hakkında dezenformasyon yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

EGM'den, CHP'li Bakan'ın 'promosyon' açıklamasına suç duyurusu
EGM'den, CHP'li Bakan'ın 'promosyon' açıklamasına suç duyurusu
GİRİŞ 06.09.2022 15:08 GÜNCELLEME 06.09.2022 15:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türk polis teşkilatının kurulduğu günden bu yana tarihi başarılara imza attığı, günümüzde ise en başarılı dönemini geçirdiği bildirildi. PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C başta olmak üzere terörle mücadelede önemli başarılar sağlanırken her türlü suç ve suçluyla mücadeleye devam edilerek özellikle organize suç örgütlerine darbe üstüne darbe indirildiği kaydedildi. 

Yaşanan sürecin  vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken birtakım odakları ise son derece rahatsız ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütleri ile aynı dili kullanan bu odaklar, son olarak dillerine personelimizin promosyon sözleşmesini dolamışlardır. Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18 Mart 2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır. Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk polis teşkilatının tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının ocak ayından itibaren geçerli olacaktır. Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir. Henüz bu görüşmeler sonuçlanmamışken, maaş promosyonu üzerinden algı operasyonuna girişmek, bundan siyasi rant elde etmeye çalışmak iyi niyetle açıklanamaz. Bu, büyük fedakarlıklarla görev yapmakta olan meslektaşlarımızın çalışmalarına destek değil adeta köstek olmaktır. Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır." 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında fetö hainleri emniyeti avuçlarının içine almışlardı, kendinden olmayanları ezip, ne komiser, ne misyon koruma görevi, nede önemli şubelerde çalıştırmıyorlardi, şikayet edeni çeşitli bahanelerle sürüp duruyorlardı, çok şükür şimdi çoğunluğu ihraç oldu, ama şimdide sahip çıkanı yoktur, maalesef. Adam yanlış bir şey yapmamışki, polisin hakkını savunmuş. Kimse sahip çıkmazsa polise, bunlarda böyle konuşur işte.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reisimiz, iktidara geldiği ilk yılda ilk sözü polise vermişti, özlük haklarını düzelteceğiz diye, gerçekten poliste % 95 oranında uzun yıllar Reisi desteklemiş, ki bu oran hiç bir kurumda yoktur, ta ki bu yıla kadar. Şuan ki destek çok çok düşük. Nedenine gelince de, hükümet hemen hemen tüm kurumların özlük haklarını verdi, maaşlarında ciddi artışlar oluşturdu, sadece POLİS HARİÇ. Örnek olarak, maaşlarında gözümüz yoktur, daha çok versinler, 2002 yıllarında bir jandarma uzman çavuş polise yakın oranda maaş alıyordu, şuan doğuda bir uzman çavuş emniyet müdüründen fazla maaş alıyor, aynı işi yapan j.astsubaylar polise maaş konusunda fark attılar.
    Cevapla
  • Hanımağa 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet Genel Müdürlüğü bu tür siyasi polemiklerle uğraşacağına, personeline sahip çıksın, personeli için kılını kıpırdatsın. Allah aşkına tüm kurumlar personeli için özlük hakları konusunda her türlü iyileştirmeleri yaptılar, Emniyet Genel Müdürlüğü ne yaptı ya. Hangi polise sorsanız aynı cevabı verecektir. Dalga geçer gibi personeline 1 gün evlilik yıl dönümü izni vermekle özlük hakları düzelmiyor. Doğuda bir jandarma uzman Emniyet Müdüründen fazla maaş alıyorsa, ki gözümüz maaşlarında değil inşallah daha fazla alırlar, ama aynı işi yapan iki teşkilat arasında maaş uçurumu var, bunun sebebi de polisine sahip çıkmayan sorumlulardır. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes vekil olur ama...herkes adam olamaz...
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam bir şey dememişki, polisin hakkını savunmuş. Adamlıkla ne alakası var.
    Cevapla
  • Murat ökaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Aylık 300tl promosyonmu olur, el vicdan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı