Sultangazi'de rögar kapaklarından taşan mavi renkli su tedirginlik yarattı

İstanbul Sultangazi'de rögar kapaklarından taşıp iş yerleri ve bodrum katlarını basan mavi renkli su vatandaşlarda tedirginlik yarattı.

Sultangazi'de rögar kapaklarından taşan mavi renkli su tedirginlik yarattı
Sultangazi'de rögar kapaklarından taşan mavi renkli su tedirginlik yarattı
GİRİŞ 07.09.2022 23:22 GÜNCELLEME 07.09.2022 23:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Sultangazi'de rögar kapaklarından taşıp iş yerleri ve bodrum katlarını basan mavi renkli su vatandaşlarda tedirginlik yaratırken İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vidanjörle yapılan boşaltma işleminde kanaldan çok sayıda kot yıkamada kullanılan ponza taşı çıkarıldığını duyurdu.

Cebeci Mahallesi Eski Edirne Asfaltı'nda yaklaşık 5 yıldır belirli aralıklarla mavi renkli su, rögar kapaklarından taşıyor. Bölgedeki iş yerleri ve bodrum katlarına dolan su, mahalle sakinlerini huzursuz ediyor. İş yeri sahipleri, depoları basan suyun stokladıkları mallarına da zarar verdiğini belirtiyor.

Uzun yıllardır bölgede esnaflık yapan Yılmaz Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun 2017'den beri devam ettiğini ve bodrum katlarının ciddi zarar gördüğünü söyledi.

Sorunun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını anlatan Karacan, şöyle konuştu:

"Geldiler, sorunu yerinde gördüler. Sorunun da ne olduğunu biliyorlar ama bir türlü çözüme kavuşturmadılar. Pis su giderinden kimyasal mavi renkli bir su geliyor. Defalarca müracaat etmemize rağmen sonuç olmadı. Eski Edirne Asfaltı'nda bir su giderinin çöktüğünü ve tekrar ihale edilip yapılması gerektiğini söylüyorlar ama iş büyük olduğu için bir türlü kazmayı vurup başlayamadılar. Hatta iş makineleri geldi ama bir anda geri gittiler. Telefon ediyoruz, 'Rögar bozuldu' diye ama suyu çekip gidiyorlar. Kısa zaman sonra sorun tekrar başlıyor. Mavi suyun ne olduğunu bilmediğimiz için tedirginlik yaşıyoruz. Kimyasal mıdır, zehirli bir madde midir, ne olduğu belli değil. Buradan bir örnek alıp da insan sağlığına zararlı mıdır, değil midir, bilmiyoruz. Ayrıca binaya da betonuna da demirine de zararı var."

Kot fabrikasından kaynaklandığı iddiası

Caddede ayakkabı üretim atölyesi olan Halil Polat ise sorunun yakındaki bir kot fabrikasından kaynaklandığını iddia etti.

Kot fabrikasının atık sularını yağmur suyu kanalına verdiğini öne süren Polat, "Ben ayakkabı üretiyorum. Çok ciddi zararım var. Kimyasal atık bizi tedirgin ediyor. Bir gelmişiz, her yeri mavi su basmış. O gün akşama kadar çalışamıyoruz. Suyu biz atıyoruz. Acil çözüm bekliyoruz." dedi.

İSKİ'den açıklama

İSKİ'den yapılan açıklamada, ekiplerin sorunun yaşandığı bölgeye intikal ettiği ve tıkalı kanaldaki mavi suyun vidanjörle çekildiği belirtildi.

Sorunun giderildiğinin aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanaldan kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı çıkartılmıştır. Öte yandan, 22 Mart 2022'de bölgede yapılan periyodik denetimlerde bir işletmenin atık su arıtma tesisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu işletme ile ilgili olarak 'İSKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği' doğrultusunda işlem yürütülmektedir. Ayrıca yatırım programımızda bölge altyapısını iyileştirecek çalışmalar da yer almaktadır."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Aldag 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee Türkiyem ne günlere kaldık iki tane Cumhurbaşkanı adayı var muhalefetin biri Ankara belediye başkanı diğeri İstanbul Büyükşehir başkanı iki şehrinde durumu içler acısı birde devlet yönetmeye talipler takım tutar gibi politikacı tutuyoruz durumumuza ağlayalım mı gülelim mi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı