Mersin'de orman yangını kontrol altına alındı

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve gece saatlerinde Silifke ilçesine sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangından 25 kişinin etkilendiğini bildirdi.

GİRİŞ 08.09.2022 12:12 GÜNCELLEME 08.09.2022 16:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gülnar ilçesine bağlı  Büyükeceli Mahallesi'nde dün saat 07.00 sıralarında başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Orman yangınına kontrol altına alma çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile sürdürüldü.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPERLER MÜDAHALE ETTİ

Gece havanın kararmasıyla havadan müdahaleye, gece görüşlü helikopterler ile devam edildi. Hızla büyüyen ve Silifke ilçesine sıçrayan yangın, transit yol güzergahını da tehlikeye attı. Karayolları Genel Müdürlüğü, Silifke-Aydıncık arası bazı yol ve tünellerin tedbir amaçlı trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Ayrıca AFAD Başkanlığı, Gülnar ilçesinde 450, Silifke ilçesinde ise 370 vatandaşın evlerinden tahliye edildiğini ve bu vatandaşların barınmaları için 843 kişilik tesis planlamasının yapıldığını bildirdi.
YANGINA 2. GÜNDE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının ikinci gününün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başlatıldı. Uçaklar, yangın bölgesine yaptıkları sortilerle alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor. Yangının kontrol altın alınması için karadan müdahalelerin ise aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakan Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki: Mersin yangını şu saat itibariyle kontrol altına alındı. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Soğutma çalışmalarının ardından tekrar açıklama yapacağız. İlk belirlemelere göre 1500 hektar alan zarar görmüş durumda.

BAKAN KOCA: YANGINDA 25 KIŞI ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan "MERSİN Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilenmiştir. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyidir. Yaralılara ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor." açıklaması yaptı.

MSB'YE AİT HELİKOPTERLER DE GÖREV ALDI

Yangında Kara Kuvvetlerinin verdiği destekle ilgili video paylaşım yapan MSB "Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler, devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarıyla koordineli şekilde Mersin’in Gülnar ilçesinde başlayan ve bugün kontrol altına alınan orman yangınını söndürme çalışmalarına yoğun destek sağladı." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin..Bu afetler malesef her yıl yaşanıyor. Evler,Ahırlar tarlalar yanıp gidiyor.Binlece kişi mağdur oluyor..Yerleşim alanları orman alanı dışına çıkarılsa bir nebze de olsa mağduriyetler azalır..Doğal hayvancılığın yok olması Ormanları korunamaz hale getirdi...Kuru otlar benzin gibi...
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Orman kendi kendiliğine yanmayacağına göre yakanlar yakalanırsa ne hikmetse deli çakıyor.Çözümü sivil tebdili kıyafet bekçiler oluşturup yakanı kayıta alıp yaktığı ormanla birlikte yakmak bakın ortada orman yakan deli kalıyormu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı