İstanbul'da "kayıt dışı ilaç" operasyonu: Binlerce kutu ilaç ele geçirildi

İstanbul Kağıthane’de ilaç deposuna düzenlenen baskında, başkaları adına reçetelendirilen kayıt dışı olduğu iddia edilen piyasa değeri yaklaşık 15 Milyon TL olan ilaçlarla bağlantılı 10 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da "kayıt dışı ilaç" operasyonu: Binlerce kutu ilaç ele geçirildi
İstanbul'da "kayıt dışı ilaç" operasyonu: Binlerce kutu ilaç ele geçirildi
GİRİŞ 09.09.2022 13:53 GÜNCELLEME 09.09.2022 13:53

Kağıthane’de bir ilaç deposunda kayıt dışı ilaç bulundurulduğu ve başka kişiler adına reçetelendirilerek devlete faturalandırıldığı yönünde ihbar yapılan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbarla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Emniyet ekiplerince “Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Şekilde İlaç Yapma veya Satma” suçları ile ilgili yürütülen çalışmalar çerçevesinde, söz konusu ilaç deposunda, başkaları adına reçetelendirilerek devlete fatura edilmiş ilaçların, kayıt dışı satışının gerçekleştiği, ruhsatsız alanda tespit edildiği için saklama koşulları belirsiz halk sağlığını tehdit etme riski taşıdığı ve kişilerin hayatını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma suçunun işlendiği tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Kağıthane İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte depoya baskın düzenlendi. Depoda yapılan incelemelerde başka kişiler adına reçetelendirilmiş, piyasa değeri 15 Milyon TL olan 500 bin ml. solüsyon çözelti ve şurup, bin 100 adet flakon, 2 bin gram krem, 50 bin adet film ve tablet ele geçirildi. Baskında, 10 şüpheli gözaltına alınarak ilaçlara el konuldu.

Operasyonda ele geçirilen malzemeler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde sergilenirken, konu ile ilgili tahkikat işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti