İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Gündoğdu Meydanı'nda kurulan platforma çıkarak konuşma yaptı. Soyer, yaptığı konuşmada, Osmanlı'yı hedef alarak “Gaflet ve ihanet içindeydiler” diyerek skandal bir açıklamada bulundu.

Soyer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi.

BAZILARI ALKIŞLADI

Tunç Soyer'in Osmanlı Devleti'ne karşı nefrete varan sözleri bir grup İzmirli vatandaşlar tarafından alkışlandı.

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'e tepki gösterdi. Dağ, paylaşımında, "İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 703 Yorum Var
  • mithat Arabacı 15.09.2022 10:57
    milli mücadele Osmanlı devletinin silahları ve Osmanlı tebaası ile kazanıldı. yunana sor. egede neler yaptığını. yunan dostluğu seni çok memnun etmiş. senin gibiler nankör ve hain denir.
  • ZEKERİYA 13.09.2022 10:05
    Ya niye kızıyorsunuzki bu adam tipinde Türk tipi yok ki normal böyle konuşması hain takendisi
  • Ertuğrul 11.09.2022 16:48
    Osmanlı ya tabiki düşman olurlar. Çünkü dedeleri bizansi tarihten silen atam Osmanlı Fatih Sultan Mehmet Han'dir. Acısı hala içlerinde durur. İşgali başlatan Rum prensi Yunan bayraklarıyla karşılayanlar İzmir'deki kripto Rumlardı. Hala o Rumların artıkları mevcuttur.
  • Turkiye sevdalisi 11.09.2022 00:39
    O zihniyetten başka ne beklenirdi vatan haini bunlar
  • Vilhel Sönmez 10.09.2022 23:55
    İzmir de işgalcileri çiçeklerle karşılayanlar kimlerdi????
Daha fazla yorum görüntüle