İBB tahliye düğmesine bastı! Yalı sahipleri çözüm istiyor

Çengelköy'de Belediye Başkanı Bedreddin Dalan döneminde kamulaştırılan yalı için İBB tahliye düğmesine bastı. 2 gün içinde çıkmaları söylenen yalı sakinleri hak sahibini olduğunu iddia ederken, duruma çözüm bulunmasını istiyorlar.

İBB tahliye düğmesine bastı! Yalı sahipleri çözüm istiyor
İBB tahliye düğmesine bastı! Yalı sahipleri çözüm istiyor
GİRİŞ 12.09.2022 10:46 GÜNCELLEME 12.09.2022 10:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tahliye edilmesi istenen  yapı, İstanbul Çengelköy'de 200 yılı aşkın süredir ayakta kalan tarihi eser bir yalı. 150 yıldır ise Barkan ailesi oturuyor. Ancak şu günlerde İBB, aileyi  yalıdan çıkartmak istiyor.

YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Aileye ise oturdukları yalının açılan dava sonucu "tarihi eser statüsünden çıkarıldığı" söyleniyor. Ancak Barkan ailesi, 2003 yılında açtıkları dava ile tarihi eser haklarını geri kazanıyor.

Yargıtay kararı yeniden bozdu. Aile bir kez daha dava açtı. Yargıtay, dava sonuçlanana kadar tahliye işleminin durdurulmasını istedi. Ancak İBB tahliye için düğmeye bastı. Barkan ailesi, mağduriyetlerinin en kısa zamanda çözüme kavuşmasını istiyor.

KAYNAK: CNN TÜRK
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • gizem 1 yıl önce Şikayet Et
    2 kisi kalacak diye sahil yolunu bozuyor eski ew. Paralarinida almislar yikin gitsin
    Cevapla
  • Mahmutahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce yalı var bu neden açıklama gerekçe nedir
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyecek satacak başka yeri kalmadı mı İstanbul un eko işten attığın 13750 kişi yerine aldığın 50 bin işe yaramaz elemanları duyuramıyor musun
    Cevapla
  • AYKIRI 1 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay tahliyeye durdurma kararı veriyor, at hırsızları utanmadan tahliyeye devam ediyor.
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin malını birilerine peşkeş çekmişler,bunlarda hazmedemeyip olmaz birazda biz kullanalım diyorlar.Trajikomik devletin malı deniz misali..!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar