Yüksekova kırsalında silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yüksekova kırsalında silah ve mühimmat ele geçirildi
Yüksekova kırsalında silah ve mühimmat ele geçirildi
GİRİŞ 12.09.2022 19:39 GÜNCELLEME 12.09.2022 19:39

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimiz tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar çerçevesinde 12 Eylül 2022 günü Hakkari ili Yüksekova ilçesi Kadıköy köyünde operasyon icra edilmiştir. Operasyon çerçevesinde arazide arama tarama faaliyeti esnasında 8 adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 1 adet RPG-7 anti personel mühimmatı, 10 adet RPG-7 sevk fişeği, 1 adet el bombası, 3 adet 60 mm havan mermisi, 1 adet el yapımı el bombası, 19 adet Bixi mühimmatı, 13 adet Bixi mayonu, 130 adet Kalaşnikof mühimmatı, 1 adet akü, 2 top elektrik kablosu, 40 adet elektrikli fünye ele geçirildi” denildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!