13 Eylül 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

ABD'den Suudi Arabistan'a üs kurma kararı

ABD'nin Suudi Arabistan'da yeni askeri teknolojileri denemek için üs kurmayı planladığı bildirildi. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ise söz konusu kararı teyit ettiğini duyurdu.

Bakan Akar’dan Yunanistan’a sert mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Ege'de sivil gemiye ateş açılmasıyla ilgili, "Düşmanca bir tutumdur, aynaya baksalar utanırlar. Tarihten ders alın, yeni maceralara girmeyin, aynı şeyi tekrarlatmayın" dedi.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 05-11 Eylül’ü kapsayan haftaya ilişkin yayınladığı rapora göre İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 351 uçuşla Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

Ermenistan'dan Azerbaycan sınırında provokasyon

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün akşam Azerbaycan sınırında başlayan çatışmalara ilişkin “49 askerimiz hayatını kaybetti" dedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmaların Ermenistan'ın provokasyonu sonucu başladığını duyurmuştu.

Avrupa krizi yaşarken Türkiye'de depolar doldu

Avrupa, Rusya'nın doğal gaz akışı kesmesinin ardından kara kara düşünürken, Türkiye'de keşfedilen Karadeniz gazı ile kışı rahat geçirecek. Türkiye'de kış öncesinde depoların maksimum seviyeye ulaşmasıyla da enerji sorunun ortadan kaldırdı.

Kadirov'dan dikkat çeken ‘Ukrayna’ çıkışı

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, "Ahmat" adlı Çeçen özel kuvveti askerlerinin Ukrayna için bir sürpriz hazırladığını, yakında bunu uygulayacağını söyledi.

Beşiktaş ve Trabzon haftayı puansız kapattı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş sahasında Medipol Başakşehir'e 1-0, Trabzonspor da deplasmanda Adana Demirspor'a 3-2 mağlup oldu. 

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • doğruyu söyleyen 14.09.2022 04:43
    Orta doğuya göz dağı verecek kafere Bizim ülkemizi dört taraftan kuşatmanın peşinde birde
  • Emekçi 13.09.2022 21:17
    Amerika sömürgesi devleti yine pis işler peşinde bunlar dünyanın en ünlü vampir devleti hala dünya ülkeleri anlamış deyil neden herşeylerine boyun eyiyorsunuz biraz cesaretli olun Ukrayna'ya gaz verdi bütün Avrupa avanelerş gazsız kaldı bakın hiç sesi çıkıyormu böl parçala yönet bunların taktiyi bu Türkiye'ye artık karışamıyo ülkemiz gözünü açtı şükürler olsun
  • sait dbakır 13.09.2022 20:31
    yani koskocaman 10 milyonkilometrede deneme yapamıyorda arabistandamı deneme yapyor çünkü arbistanda muslumanları katletmek daha kolay kafirler müslumanlarn özerinde deney yapyor her kim bu kafirlere yer veriyorsa allah kahr etsin
  • Kutlu 13.09.2022 19:48
    Haydut devlet ABD zulmü artınca sonu hızlanacak. Teröristlerin başı abd
  • Ali Hoca 13.09.2022 17:54
    Niye kendi ülkesinde denemiyor at hırsızı, terörist devlet.Suudi Arabistan kendini devlet olarak görüyor bir de. Yazık, çok yazık.Bunlarin İslamin özünde zerre kadar haberleri yok.Yoksa bu kadar köle ruhlu olmazları.
Daha fazla yorum görüntüle