Ameliyathanedeki görüntülere soruşturma başlatıldı

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, ameliyat iplerinin çürük olduğu yönündeki iddiaya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

GİRİŞ 13.09.2022 22:14 GÜNCELLEME 13.09.2022 22:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde, "Adıyaman Besni Devlet Hastanesinde apandisit ameliyatına alınan hastaya dikiş atılmak için kullanacak iplerin çürük çıkması sonucu, görevli doktor tutanak tuttu" yönünde iddianın yer aldığı hatırlatıldı.

İddialar üzerine başhekimlik tarafından inceleme başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanına, sosyal medyada dolaşan iddialar ve video sorulmuş, bunun üzerine haberlerde bahsi geçen tutanak, ilgili cerrah tarafından başhekimliğimize iletilmiştir. Hastamız başarılı geçen ameliyatın ardından herhangi bir komplikasyon olmaksızın taburcu edilmiştir. Ameliyathanede mevcut farklı firmalara ait çeşitli ipliklerle ilgili ne hastanemizde ne ilimizde ne de Türkiye genelindeki diğer hastanelerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenilmiştir. Konuyla ilgili müdürlüğümüz tarafından başlatılan inceleme devam etmekte olup ayrıca bakanlığımız tarafından müfettiş görevlendirilmiştir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    şov yapıyorlar
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastahaneler 5 yıldızlı otel gibi bu haber devleti karalama ve algı oluşturmak içindir
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti hükümetinin EN BAŞARILI olduğu Sağlık konusunda BAŞARISIZLIĞA DÜŞÜRMEK ve Milletin TEPKİSİNİ OLUŞTURMAK İÇİN yapılan sabotajlar çoook fazla.. Sistemden YAKIN ZAMANA Randevu ALINA mıyor.. İNANMIYORSANIZ DENEYİN..
    Cevapla
  • Remzi bey, 1 yıl önce Şikayet Et
    Ameliyatta kullanılman iplerin çürük olduğu hastanın ameliyatı sırasında mı anlaşıldı. Son bir hafta 10 gün içinde hiç ameliyat yapılmadı mı, yapıldı ise iplerin çürük olduğu fark edilmedi mi? Madem ipler çürük ise önceden idareye neden bildirilmedi ve iplerin çürük olduğu bilindiği halde komplikasyon riskine karşı hasta neden ameliyata alındı. Ben bu durumun videoya alınmasını hükümete karşı kasıtlı olarak yapılmış bir provakasyon olarak görüyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçin yaklaştıkça ihanet yalan çoğalacak görevli doktor görevden alınmalı iddaa doğru ise insanlarda infial ne demek video internet falan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor