Diyarbakır'da 'kız isteme' kavgası: 13 yaralı, 1 ölü!

Diyarbakır'da 'kız isteme' nedeniyle akraba 2 aile arasındaki silahlı kavgada yaralanan 3'ü ağır 13 kişiden Hamdin Doğan (44), 3 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

GİRİŞ 14.09.2022 17:27 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da gerçekleşen olay, 11 Eylül'de Bağlar ilçesi kırsal Yukarı Molla Ali Mahallesi Doluçanak mezrasında meydana geldi.

Akraba 2 aile arasında daha önce 'kız isteme' yüzünden başlayan husumet nedeniyle akşam saatlerinde tartışma yaşandı. Tartışma büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada Hamdin Doğan, İ.D., F.D., Y.D., H.D., B.D., M.D., D.D., A.D., D.D., S.D., B.D. ve M.D. yaralandı.

3 KİŞİ AĞIR YARALI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Köyün giriş ve çıkışları jandarma tarafından kapatıldı, yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin olduğu belirtildi, taraflar arasında yeni olay çıkma ihtimaline karşı köyün elektriği kontrollü olarak kesildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Jandarmanın mezrada aldığı güvenlik önlemleri sürerken, yaralılardan Hamdin Doğan, 3 gündür tedavi gördüğü hastanede, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Doğan'ın cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. Diğer yaralıların hastanelerdeki tedavileri sürüyor.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    muhtemelen oğlan kızı iğfal etmiş ve başlık parasında anlaşamamışlardır
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl gelenek, adab, kültür yahu...
    Cevapla
  • eren 1 yıl önce Şikayet Et
    İ.D., F.D., Y.D., H.D., B.D., M.D., D.D., A.D., D.D., S.D., B.D. ve M.D : ) sınav sonuçları gibi. Allah ıslah etsin ya yazık günah
    Cevapla
  • abdullah ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kızmış be...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Egitimsizlik ve eskiden bu güne kadar gelen cahil kesim. Üzgünüm malesef hala günümüz zamaninda bu tip vakalarla karsi karsiya kalinabiliyor. Bu son derece üzücü ve yikici bir gelenek. Bu durum gercekten cok aci evet soruyorum cokmu iyi oldu bu yapilanlar güzellikle olacak olan seyi kendi ellerinizle mahvetmissiniz oysaki daha güzel ve mutluluk dolu bir saadet olabilirdi. Tek kelime ile özetlenecek olursa YAZIK
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece EĞİTİM DEĞİL ARKADAŞIM AHLAK.. ! AHLAK..! TRAFİKTE NORMAL ORTAMLARDA BİLE EĞİTİMLİ KİŞİLERİN neler yaptığına şahit oluyoruz..AHLAKI OLMAYAN İNSAN YARIM İNSANDIR..İsterse ağzı ile kuş tutsun...EDEB İLLÂ EDEB....
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    eğitimli olunca nasıl oluyor. 1-2 yıl tanışma faslı adı altında .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor