Suriye yönetimi ile yakınlaşmaya vatandaş nasıl bakıyor? Araştırma ortaya koydu

Areda Survey, Türkiye’de 11 yıllık aradan sonra Türkiye-Suriye arasında gerçekleşebilecek bir yakınlaşmaya Türk toplumunun nasıl algılayacağını araştırdı.

Suriye yönetimi ile yakınlaşmaya vatandaş nasıl bakıyor? Araştırma ortaya koydu
Suriye yönetimi ile yakınlaşmaya vatandaş nasıl bakıyor? Araştırma ortaya koydu
GİRİŞ 15.09.2022 10:48 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:50
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Araştırma verilerine göre Türk halkının yüzde 64,3’ünün Suriye yönetimi ile muhtemel bir yakınlaşmaya olumlu baktığı sonucuna ulaşıldı.

Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç ve Tel Rıfat şehirlerine yönelik operasyonlar son aylarda Türkiye’nin gündeminde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran ve Soçi’de İran ve Rusya ile yaptığı toplantılar, Suriye yönetimi ile muhtemel bir yakınlaşmanın sinyallerini vermiş oldu. Bu durumun toplumsal düzeyde nasıl algılanacağına yönelik Areda Survey’in düzenlediği araştırmada toplumun üçte ikisi Türkiye-Suriye arasında muhtemel yakınlaşma ve ilişkilerin yeniden başlamasına olumlu baktığı sonucu yer aldı. Araştırmada katılımcıların yüzde 64,3’ü Suriye yönetimi ile muhtemel bir yakınlaşmaya olumlu, yüzde 35,7’sinin ise olumsuz baktığı görüldü.

SURİYE'NİN KUZEYİNE MUHTEMEL BİR OPERASYONA TÜRK HALKININ YÜZDE 57,9'U DESTEK VERİYOR

Areda Survey tarafından Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik düzenlenen araştırmada yer verilen bir diğer soru ise Suriye’nin kuzeyine Türkiye’nin bir operasyon yapmasının Türk halkı tarafından nasıl karşılanacağına yönelik oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 57,9’unun operasyona destek vereceği, yüzde 42,1’inin operasyona karşı tutum sergileyeceği tespit edildi.

METODOLOJİ

Bu araştırma, 23-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında AREDA Survey tarafından CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle NUTS-2 istatistiksel bölgeleme sistemine göre seçilmiş 26 ilde toplam 2000 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • uslanmayız 1 yıl önce Şikayet Et
    gönderin mültecimeri benim ülkemde bedava toprak sahibi olamaz misafirlik çoktan bitti mağdur falan değil çoğunun evi arabası dükkanı var.
    Cevapla
  • Yetti 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün yabancılar gitsin. Bıkma noktasına gelindi. Hükümetimiz bu adımı atmada acele etmelidir
    Cevapla
  • mavi joker 1 yıl önce Şikayet Et
    esed soyu zaten bellı yahudı musluman dusmanı bırdan gıdenlerı hıc merak etmıyorsunuz gıtsınlerde ne olursa olsun.ulan adamları ıskence azab beklıyor.hesap veremıyeceksınız ahırette ..
    Cevapla
  • Gurup Zerdali 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşın gitsin bu suriyeliler
    Cevapla
  • küskün 1 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir göçmen kalmasın verilen vatandaşlıklar iptal edilsin ülkedeki yokluğun pahalılığın tek nedeni göçmenler yabancılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...