FETÖ yalanıyla kandırdığı kadını 1.2 milyon lira dolandıran şüpheli tutuklandı

Muğla'da, telefonla aradığı B.K. (70) adlı kadını kendisini 'polis' olarak tanıtıp, FETÖ yalanıyla 1 milyon 200 bin liralık ziynet eşyasını alıp dolandıran Murat Baydilli (50), Aydın'da yakalanıp, tutuklandı. Ziynet eşyaları ise bulunamadı.

FETÖ yalanıyla kandırdığı kadını 1.2 milyon lira dolandıran şüpheli tutuklandı
FETÖ yalanıyla kandırdığı kadını 1.2 milyon lira dolandıran şüpheli tutuklandı
GİRİŞ 18.09.2022 16:26 GÜNCELLEME 18.09.2022 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 16 Eylül'de meydana gelen olayda B.K. adlı kadını telefonla arayan ve kendini polis olarak tanıtan Murat Baydilli, "Kimlik bilgilerin ele geçirilerek soygunda kullanıldı. Adına şüpheli banka ve tapu işlemleri yapıldı. Evinde arama yapılacak. Ziynet eşyası bulursak bunları FETÖ'den almış olduğun ortaya çıkacak. Bize teslim etmen gerekiyor. Operasyondan sonra bunları sana teslim edeceğiz" dedi.

Kendisini arayan kişiye inanan B.K., evde tuttuğu 1 milyon 200 bin liralık ziynet eşyasını kapının önüne gelen tanımadığı kişiye teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan B.K., Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne başvurarak şikayette bulundu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevrede yaptığı güvenlik kamerası incelemelerinde şüphelinin Murat Baydilli olduğunu belirledi. Aydın'ın Didim ilçesinde olduğu tespit edilen Baydilli, düzenlenen operasyonla yakalanarak Muğla'ya getirildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Baydilli tutuklanırken, ziynet eşyaları ise bulunamadı. Polis, B.K.'nın ziynet eşyalarını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    evet elını kesın o paralar hemen gelır nerde
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    hırsız yakalandı altın yok ne güzel .kesin elini kolunu,bacağını bakın nasıl getiriyor ama kesmezsiniz salıverirsiniz.bir hakinin savcının bu kadar parasını çalsalar idam cezası verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…