20 Eylül 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

B sınıfı ehliyette değişiklik talebi!

Türkiye'de motosiklet kullanımının yaygınlaşması için sektörden talepler geldi. B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülerek 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kapsaması önerildi.



Bakan Soylu dev operasyonu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da 130 adreste düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 132 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.



Erdoğan ve eşi, New York'ta Atık Sergisi’ni gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM çıkışında karşılaştığı eşi Emine Erdoğan'la Türkevi'ne yürüyerek burada açılan atık sergisini gezdi.
 


Anayasa Mahkemesi'nden HDP kararı

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili reddi hakim talebini reddetti. Ek delil dosyası için 30 gün ek süre verdi.



Ruslara karayolu kapandı: Tek çıkış İstanbul

Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya, Rus turistlere kapıyı kapattı. Rusların Batı’ya yolculuklarında İstanbul aktarması daha da kritik hale geldi.

 

Bakan Dönmez doğal gazda tarih verdi
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz doğal gazında boruların 140 kilometresinin tamamlandığını kalan 25 kilometrelik mesafe için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.



Aykut Kocaman, Samsunspor'un teklifini reddetti!
Spor Toto 1. Lig ekibi Samsunspor'un teknik direktör Aykut Kocaman'a teklifte bulunduğu ve tecrübeli hocanın teklifi geri çevirdiği belirtildi.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Erhan 21.09.2022 11:25
    İnşallah bu kabul edilir ve b sınıfı ehliyetle motorsiklet kullanabiliriz
  • Kamil 21.09.2022 06:36
    Kesinlikle b ehliyet 125 cc motor kullanabilmeli
  • erdem 20.09.2022 22:50
    çocukluğumuz motorsiklet, bisiklet tepesinde geçti. tekrar imtihana girmeye vaktimiz olmadığından motorsiklet ehliyeti alamamıştım. benim için iyi olur. bilmeyek kullanmasın, kullansa zaten kendi kendine ceza verir, hen kendine hem malına hasar verir.
  • İsmail 20.09.2022 21:50
    Peki şimdiki şoförleri ne demeli 4500 liraya ehliyet 130 lira 16 saat direksiyon eğitimi sonra al ehliyeti simdikilere motor dâhi surdurmemek gerek
  • Hasan yılmaz 20.09.2022 21:50
    B ehliyeti olan herkes motosiklet kullanamaz, bisiklete binemeyen var. Kullanmak isterse kursuna gitsin, öğrensin, kurs bitirme belgesi alsın onunla kullansın. Kurs yönetimi verdiği belgenin kalitesinden sorumlu olsun, haksız yere vermişse belgeyi idari para cezası ödesin, uyarı verilsin vs.
Daha fazla yorum görüntüle