Nisa bebeğin annesi için istenen ceza belli oldu

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve Türkiye'yi kahreden Nisa bebek davasında anne hakkında istenen ceza belli oldu. Anne Ebru S'nin yargılandığı davada savcılık, sanığın 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

GİRİŞ 20.09.2022 17:11 GÜNCELLEME 20.09.2022 17:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Pendik'te terk edilmiş halde bulunan ve tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin annesi Ebru S'nin yargılandığı davada savcılık, sanığın 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Ebru S. katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Tunahan Erol, sanığın olay günü kendini idare edemeyecek durumdaki kızını battaniyeye sarıp puset içerisinde bıraktığını anımsattı.

Mütalaada, sanığın bu sebeple TCK 97/1 maddesi kapsamında "terk" suçunu işlediği belirtilerek, Ebru S'nin 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaaya karşı ve son savunması sorulan sanık ise, kadın sığınma evinde bebek ile kimsenin ilgilenmediğini savunarak, bebeği oraya bırakıp bırakmamakla ilgili de kimsenin kendisine bir şey sormadığını öne sürdü.

Sanık avukatları ise, mütalaaya karşı süre talebinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına katılan Avukatı Melike Gerek de sanığın doğumdan sonra bebeği koruma kurumlarına bırakabileceği hususunda bilgilendirildiğini ifade ederek, Ebru S'nin ise teyzesinde kaldığını ve bebeğine kendisinin bakabileceği yönünde beyanda bulunduğunu aktardı.

Mağdur bebeğin avukatı Sümeyye Gül ise mütalaaya katıldıklarını anlatarak, sanığın "terk" suçunu işlediğini ve üst hadden cezalandırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatların mütalaaya karşı ek süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Pendik'te 29 Mart'ta boş arazide terk edilmiş bebek olduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti.

Olay yerine giden sağlık ekibinin içinde yer alan Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebek, ambulansla Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine kaldırılmıştı.

Nisa bebek, 30 Mart'ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bakımevine gönderilmesinin ardından 31 Mart'ta solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle hastaneye tekrar kaldırılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca konuya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Ebru S'nin "terk" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • kke 1 yıl önce Şikayet Et
    Acı konuşacağım Kadınlar çok hayal dünyasında yaşıyor erkeklerde bunu çok iyi bilip verdiği güven ve vaatlerle kadını kandırıyor biraz akıllı olun sizi sevene gidin hayal dünyanıza değil yoksa bir çocukla ortada kalakalırsınız...
    Cevapla
  • Vicdansiz baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafa sira gelince evin, ailenin reisi erkek ama bir şey olunca kadinin sirtina yik kaç , çocuğa bir sey olunca tek sorumlu anne. Degistirin şu aile reisi zirvaligini o zaman. Tek başına çocuktan sorumlu olacaksa kadin, yerin dibine gecsin oyle erkekler. Tek bir destegi olnayan caresiz kadina yuklenen artistler de, aile ne demek kimlerden olusur, kimin ne sorumluluğu oldugunu dusunsun, düşene yüklenmesin . Kolay değil mi
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Baba nerde baba hem karısını hem kızını terk etmiş ona ceza yok mu
    Cevapla
  • Adam olsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolcu, %98 erkekler kadınları yetersiz görür ama kendileri hiç sorumluluk üstlenmez, haddi hesabi var mi çocuk terkeden, eşine koruması gerekirken bir de zulmeden, en bssitinden kaçan erkeklerin. Gerçekci ol, terketmek icin babasindan mi kaçırdı, hadi ciksin ortaya o zaman babası.
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    bazen bu cadilar cocugu alip kayiplara karisiyor !belki babanin haberi bille yoktur benim kizim 22 yasina girdi haylende venezuelayada dedeleri milyoner oldugu icin benim hirpalayip ektiler simdi ? gelde bul derim?!?
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    esas suçlu baba ama kimse ona hesap sormuyor. Herkes şov peşinde.
    Cevapla
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    2 Yıla kadar olan Cezalar Paraya Çevrilir ve 3 kuruş yapar onu da bir daha suç işleyene kadar ERTELERLER bu kadar...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savcı iddianame hazırlarken hiçmi vicdanı sizlamamis adileyelrde dönen rüşvet çarkı hiçbir yerde dönmüyor.kamu binaları sahipsiz müdüründen tutunda en ufagina kadar rüşvet çarkları dönüyor ülke genelinde rüşvetin önüne geçmek için bir mekanizma kurulması gerek.adalet isliyecekse herkese işlemeli.
    Cevapla
  • Cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan belki de devlete ait hiç bir kuruma gitmedin ama memuru rüşvet ile sucluyorsun yazıklar olsun sana. Her gün akşam saat 9 dan önce eve gidemeyen 7 /24 görev esasları ile mesai ücreti dahi almadan çalışıyorum. Senin gibiler 5 TL bile vermez
    Cevapla
  • kuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    kardesim sen bu iddaanda cok samimi isen, hemen git suc duyurusunda bulun fakat iftira atiyorsan sonuclarini aratstir ole yorum yap.
    Cevapla
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak attığın bu çamuru temizletirler sana, seni bulmaları da zor değil. Gevezelik yapma.
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin kurumlarına çamur atma. Çok biliyorsan isim ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı