Yargıtay'dan emsal karar: Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder

Köpek saldırısına uğrayan bir çocuğun yüzünde izler oluştu. Aile estetik ameliyatı masraflarının karşılanmasını istedi. Yargıtay aileyi haklı buldu.

Yargıtay'dan emsal karar: Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder
Yargıtay'dan emsal karar: Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder
GİRİŞ 21.09.2022 06:49 GÜNCELLEME 21.09.2022 06:49
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ankara'da bir çocuk, sokakta oynarken köpek saldırısına uğradı. Ağır yaralanan çocuk, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi ancak yüzünde izler kaldı. Aile, oğullarının psikolojisinin ciddi bir şekilde bozulduğunu belirterek manevi, estetik ameliyatı masrafları için de maddi tazminat davası açtı. Davalı ise köpeğin kendisine ait olmadığını iddia etti. Yerel mahkeme, ailenin maddi tazminat talebini reddetti. Ancak davalının 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Ailenin itirazı üzerine dosya Yargıtay 3. Hukuk Dairesine uzandı. "Hayvan bakmak özel bir sorumluluk gerektirir. Bu yüzden hayvanının vereceği zarardan sahibi mesuldür. Muayene, tahlil, ambulans, ameliyat, ilaç, protez, bakım, fizik tedavi gibi masrafları ödemek zorundadır. Köpek ısırması sonucunda ortaya çıkabilecek estetik ameliyatları da sahibi tarafından karşılanmalıdır. Ayrıca ileride yapılması zorunlu estetik giderleri de önceden istenebilir" diyen daire, mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay, manevi tazminatın da çocuğun yüzündeki yaranın kalıcı olup olmadığına göre hesaplanması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YEŞİM ERASLAN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 39
  • kamılbcetın 1 yıl önce Şikayet Et
    dahada fazlasınıodesın tazmınatta odesın50bıntl
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpekleri toplayıp Meis adasına bıraksınlar.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasıtlı durumlarda hapis cezası da verilmeli.
    Cevapla
  • MESUT BAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    köpekler toplanıp itlaf edilmelidir sokaklar sahipsiz kapeklerden geçilmiyor çeteleşip insanlara saldırıyorlar kedileri hatta başka hayvanlarıda parçalıyorlar yeter artık bir çare bulun
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    yetmez bunlara hapis cezası getirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...