Meteoroloji'den 20 ile sarı 4 ile turuncu alarm

İstanbul'da beklenen yağmur gece saatlerinde etkili olmaya başladı. Nevşehir'de sağanak sele dönüştü, evlerin bahçe duvarı yıkıldı. Osmaniye'de ise, fırtına ve sağanak nedeniyle ev, iş yeri ve alt geçitleri su bastı.

GİRİŞ 22.09.2022 07:34 GÜNCELLEME 22.09.2022 13:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları düşüyor. Serin ve yağışlı havanın etkisi altına giren yurtta bugün ve yarın hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece azalacak.

Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli sağanak günlerce sürecekMeteoroloji'den uyarı: Kuvvetli sağanak günlerce sürecek

20 İL İÇİN SARI 4 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Artvin, Bursa, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, K.Maraş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yağışların, pazar gününe kadar tüm yurtta etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA BEKLENEN YAĞIŞ GECE BAŞLADI

Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu.

Gece saatlerinde yağan yağmur sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti.

OSMANİYE

Osmaniye'de başlayan fırtına ve sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, suyla dolan cadde ile sokaklar nedeniyle birçok araç mahsur kaldı.

Gece saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı.

Su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar mahsur kaldı.

Su dolması nedeniyle trafiğe kapatılan Devlet Bahçeli Altgeçidine giren bir minibüs, buradan çıkamadı.

Araçtakiler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince araçtan çıkarılırken, mahsur kalan minibüs halat yardımıyla sudan kurtarıldı.

NEVŞEHİR

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde sağanak sonucu sel meydana geldi. Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, Yeniyaylacık köyünde sele yol açtı. Sel köyün sokaklarında hasara neden olurken, 4 evin bahçe duvarı da yıkıldı. Kaya parçalarının düştüğü yolda oluşan su birikintileri ulaşımı aksattı.

Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri, iş makinesi ile köyde çalışma yaptı. Köy muhtarı Ömer Kara, gazetecilere, yağışın ardından oluşan selin bazı alanlara zarar verdiğini belirterek, su şebeke hattında da hasar meydana geldiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Mersin için uyarı üstüne uyarı veriliyor ama damla düşmedi daha. Hayırlısı olsun inşallah.
    Cevapla
  • Doruk 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Şarkışla yi sel vursa razıyız kuraklıktan
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bereket çok yapar
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Rahmetler Olsun İnşaallah...
    Cevapla
  • Delo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw uyarı veriyon yağmıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor