3 korucunun şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren terörist yakalandı

Yüksekova'da 2016 yılında iş makinelerinin güvenliği sağlayan 3 korucunun şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri olan Rıdvan Hozman, İstanbul Havalimanında yakalandı.

GİRİŞ 23.09.2022 11:51 GÜNCELLEME 23.09.2022 15:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, terminal içerisinde gerçekleştirilen denetimler sırasında 19 Eylül'de akşam saatlerinde Ankara'da İstanbul'a gelen bir yolcudan şüphelendi.

Güvenlik kameralarından takibe alınan yolcu, terminal çıkışında taksi beklerken polis ekipleri tarafından durduruldu.

Yapılan kontrolde Mehmet Sadık Hozman adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğunu değerlendiren ekipler, şüpheliyi parmak izi kontrolüne götürdü.

Detaylı incelemede şüphelinin 2016 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iş makinelerinin güvenliği sağlayan 3 köy korucusunun şehit edildiği terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerden Rıdvan Hozman olduğu anlaşıldı.

PKK Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan Hozman göz altına alındı. Mahkemeye sevk edilen Hozman'ın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    daha neler cikacak pkk fetø terør turkiye nasil gider diyor idim galiba ilk yunan adasina inip ordan turkiye geciyor yada sahte pass kimlik ile onun icin turkiye gelen gider herkesin parmak izi alinacak yuz okuma yapilacak cok sahte isim ile gelen var bence yoksa nasil gider israil usa gibi konrol olacak eline valiz alan gidiyor tr yada yunan adasindan turkiye geciyor demek konrol yok
    Cevapla
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolu bosverin onlar kazaniyor sizler degil
    Cevapla
  • YAREN 1 yıl önce Şikayet Et
    idam istiyoruz idam
    Cevapla
  • mehmet57 1 yıl önce Şikayet Et
    polislerimizden allah razı olsun lakin bi şüpheli hele hele terör şüpelisi bu kadar rahat hareket ederek sorgulanmaz llahtan adam kendinden çok emindide karşı gelmedi yoksa orda oaylar çıkarabilirdi bence tedbir çok az
    Cevapla
  • ameleçavuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw hiç mi bu teröristler kazayla emniyetin merdiveninden düşmez acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda