Kahramanmaraş'ta, selin vurduğu tesiste binlerce alabalık öldü

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, dün sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle alabalık üretim tesisindeki binlerce balık öldü. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri, tesiste hasar tespit çalışması yaptı.

GİRİŞ 23.09.2022 13:35 GÜNCELLEME 23.09.2022 14:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Andırın ilçesinde dün gece sağanak etkili oldu. İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Rifatiye Mahallesi'nde dereler taştı ve sel meydana geldi. Sel suları nedeniyle Hacı Güngör'ün işlettiği alabalık üretim tesisine giden su borusu, yerinden çıkıp sürüklendi. Tesiste bulunan 15 havuzda su seviyesi düştü ve havuzlardaki binlerce balık öldü. Andırın Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri, tesise gelip, hasar tespitinde bulundu.

Hacı Güngör, zararının çok büyük olduğunu belirterek, "Gece yarısında başlayan yağıştan dolayı çok büyük afet oldu. Selin boruyu almasıyla tesisimizin sularının kesilmesinden dolayı 350 bin balığımız telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelip tutanak tuttular, tespitlerini yaptılar. 15 havuzdaki balıklarımızın hepsi telef oldu. Destek bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • avciTURK AVCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru durust vergi vermezler , firsatini bulur bulmaz zam ustune zam yaparlar cukkayi doldururlar.Bir dogal afette su kadar zararim var devlet yardim etsin NE GUZEL ISTANBUL BE.
    Cevapla
  • İsa AY 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta diye bir şey var,sanırsam; o karşılar zararınızı
    Cevapla
  • Cansuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kârı size zararı bu devlete millete halka hemi
    Cevapla
  • fth 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet niye var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı