İzmir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı

İzmir'in Bergama ilçesinde, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Ekipler, alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

İzmir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı
İzmir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı
GİRİŞ 23.09.2022 13:35 GÜNCELLEME 23.09.2022 14:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bergama'nın Kozluca Mahallesi'ndeki ormanda, saat 12.15'te yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, 12 arazöz, 4 su tankeri ve 2 dozer ile 4 yer ekibi sevk edildi.

Saat 12.26’da ilk müdahalenin yapıldığı yangın bölgesinde ekipler, havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor. 

TORBALI'DAKİ YANGIN 3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yatak fabrikası ve aynı yerleşke içinde kalan halı ve ev tekstili fabrikası ile yatak fabrikasına ait depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının, önce yatak deposu bölümünde çıktığı ardından 2 fabrikaya yayıldığı belirtildi. 2 fabrika ve 1 deponun bulunduğu yerleşkenin toplam 50 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğu öğrenilirken, personelin tümünün tahliye edildiği öğrenildi. Bölgede herhangi bir zehirli kimyasal madde olması ihtimaline karşı AFAD'ın KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) ekibinin de çalışma yaptığı belirtildi. 



Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise yangında 1 kişinin hafif yaralandığını belirterek, "Toplamda 180 personelin tahliyesi başarıyla gerçekleştirildi. Yangın, yatak fabrikasının depo bölümünde çıktı. İçerideki ham maddelerden ötürü alevleri söndürmek zorlaştı. Şu anda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz" dedi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu izmir heryerde basimiza bela yav
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu izmir heryerde basimiza bela yav
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi