Yıldırım düşen ağılda 38 koyun öldü

Osmaniye’de yıldırım düşmesi sonucu ağılda 38 koyun öldü.

Yıldırım düşen ağılda 38 koyun öldü
Yıldırım düşen ağılda 38 koyun öldü
GİRİŞ 23.09.2022 21:32 GÜNCELLEME 23.09.2022 21:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkeze bağlı Bahçe köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Alparslan Delibıçak’ın koyunlarını bulundurduğu ağılın bitişiğindeki ağaca dün gece yıldırım düştü. Ağıla giden Delibıçak, onlarca koyunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Ağılda hayvanların sayımını yapan Delibıçak, 200 koyunundan 38’inin öldüğünü tespit etti.

Gece saatlerinde kuvvetli yağışın etkili olduğunu belirten Alparslan Delibıçak, “Yağışın kuvvetini yitirmesiyle birlikte yıldırımlar çakmaya başladı. O sırada hayvanların altında yattığı ağaca yıldırım düştü. Koşup ağıla geldiğimde bir sürü hayvanın yerde yattığını gördüm. Sabah saatlerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer hasar tespit çalışması yaptı. Yaklaşık 60 bin lira zararım var” dedi.

Ölen koyunlar, iş makinesi ile açılan çukurlara gömüldü

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zekatı ihmal etmeyin ey iman edenler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor