Ünlü bestekar Zeynettin Maraş yaşamını yitirdi

"Gizli Aşk Bu" ve "İnleyen Nağmeler"in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü şarkının bestecisi Zeynettin Maraş, 95 yaşında hayatını kaybetti. Maraş'ın cenazesi 25 Eylül'de Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ünlü bestekar Zeynettin Maraş yaşamını yitirdi
Ünlü bestekar Zeynettin Maraş yaşamını yitirdi
GİRİŞ 23.09.2022 17:59 GÜNCELLEME 23.09.2022 17:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ardından unutulmaz eserler bırakan Maraş'ın cenazesi, 25 Eylül'de Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle vaktini müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Zeynettin Maraş kimdir?

İstanbul Suadiye'de 1927'de dünyaya gelen Maraş, İstanbul Belediye Konservatuvarında Münir Nurettin Selçuk, Şefik Gürmeriç, Mesut Cemil, Nevzat Atlığ, Refik Fersan ve Şerif Muhiddin Targan'dan dersler aldı.

Sözleri Necla Tarzi'ye ait olan "Gözyaşlarımı Derdime Derman Ettiğim Akşam" isimli ilk bestesini 1949'da, Ankara Radyosu'nda o yılların ses sanatçısı Muzaffer İlkar okudu.

"İnleyen Nağmeler" bestesiyle 1966'da büyük bir çıkış yapan usta bestekar, "Gizli Aşk Bu", "Hasretim Sana" ve sözleri Onur Akay'a ait "Seni Beklerken" isimli besteleriyle tanındı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor