24 Eylül 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

TOKİ'den 200 bin kişiye indirim

TOKİ'nin borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyenler için başlattığı indirim kampanyası sürüyor. Kampanyadan 200 bini aşkın konut ve işyeri alıcı faydalanabileek. Başvurular 19 Ekim’e kadar devam edecek.

Çavuşoğlu'ndan ABD yönetimine F-16 tepkisi

New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-16 konusunda ABD yönetimine seslenerek, "Gerek teknik görüşmelerde gerekse siyasi görüşmelerde bizim elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız." dedi.

TOGG'un şarj cihazı ortaya çıktı: TOGG Trugo

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un merakla beklenen şarj cihazı ortaya çıktı. Trugo'dan yapılan açıklamada, "180 kW gücündeki şarj cihazları kurulum için hazır" denildi.

Türkiye'den Miçotakis'e yanıt

Türkiye heyeti, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Türkiye'yi hedef alan sözlerine "gerçeklerin çarpıtılmasının ve Türkiye düşmanlığının bir başka örneği'' olduğu yanıtını verdi.

Beyaz Saray’dan Türkiye’ye teşekkür

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rusya ile Ukrayna arasında 200'den fazla esirin takası konusunda oynadığı rol nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti.

Yunanistan Rus petrolünü gizlice Avrupa'ya taşıdı

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia, Batı ülkelerinin Ukrayna'daki saldırılara karşı Rusya'ya yaptırım açıkladığı son dönemde Rus petrolünün Yunanistan açıklarından Avrupa'ya gizli ve aktarmalı sevkiyatını görüntüledi.


Derbi öncesi Beşiktaş'ta sakatlık şoku

Beşiktaş, Nathan Redmond'un el tarak kemiğinde kırık tespit edildiğini ve İngiliz yıldızın başarılı bir operasyon geçirdiğini açıkladı.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mustafa 25.09.2022 08:00
    Sadece Türkiyede olur. Nerede ne proje yapılacağı belli değil. Herkes akın akın koşuyor. Cidden ilginç