Ordu'nun Fatsa ilçesinde yol yapım çalışması kazısında yer altı mağarası keşfedildi. Mağaranın derinliği ve özellikleri uzman ekiplerin incelemeleri sonucunda belirlenecek.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 20 Eylül'de Dolunay Mahallesi'nde yol yapım çalışması başlattı. Çalışmaların 4'üncü gününde alanda yapılan kazı çalışmaları sırasında iş makinesi operatörü, kırım işlemi yaptığı sırada kayalıkların arasında tünel fark etti. Tünelin giriş kısmını temizleyen ekipler, kayalığın arkasına doğru ilerleyen mağara keşfetti. Balçık ve su ile kaplı alandaki çalışmalar durduruldu. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri ve belediyenin kültür müdürlüğünden ekipler sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda bölge güvenlik şeridiyle çevrildi, alana ise giriş-çıkışlar yasaklandı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne de bilgi verilirken, mağarada uzmanlarca inceleme yapılacağı belirtildi. Mağaranın derinliği ve özellikleri uzman ekiplerin incelemeleri sonucunda belirlenecek.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Adil 25.09.2022 03:56
    magara etrafı Sarı toprak altın yatagı olabilir arastırılmalı mutlaka
  • Osman hoca 24.09.2022 23:26
    Doğal Mağara..Bakin ilerde açıklama yapılacak aynı doğrultuda.
  • Yorgun Yorumcu 24.09.2022 22:11
    defineciler ne hayaller kuruyodur şimdi.
  • Bulgaristanlı Hasan 24.09.2022 21:56
    Bu mağaranın tavanı �rlanda'daki yanardağların mağaradaki tavanlarıyla birebir aynı Eskiden yanardağ oluşumu olmuş olabilir. Dediklerime inanmayan varsa açıp izlandaki eyyaf.... yanardağ mağaralarını izleyebilir
  • HEREDOT CEVDET 24.09.2022 21:34
    Uzman ekibe gerek yok, millet olarak arkelojiye meraklıyız, yarın sabaha dümdüz orası....
Daha fazla yorum görüntüle