İHH’dan Suriye’ye eğitim desteği

İHH İnsani yardım Vakfı, Suriye’nin El Bab ve Azez’deki çeşitli okullarda eğitim gören bin 260 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttı.

GİRİŞ 26.09.2022 14:44 GÜNCELLEME 26.09.2022 17:13

2022-2023 eğitim dönemin başlamasıyla çalışmalarını sürdüren İHH, zor şartlarda eğitim gören çocuklara kırtasiye desteği sağladı.

İç savaşın başladığı günden bu yana Suriye’deki sivil insanları yalnız bırakmayan Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları eğitim alanında da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiren İHH, öğrencilere çanta, defter, kalem gibi malzemelerden oluşan eğitim setlerin dağıtımına devam ediyor.

“EĞİTİM, EKMEK VE SU GİBİ İHTİYAÇTIR" 

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan Suriye Eğitim biriminde Ömer Karakuş, “Bir toplumun ihyası için en önemli hizmetlerden biri eğitimdir. İHH olarak eğitime çok önem veriyoruz. Çünkü eğitim ekmek ve su gibi en temel ihtiyaçlardandır. Yeni okullar, Üniversite, eğitim kompleksleri inşa ediyoruz. Bu çalışmalarımıza destek veren bağışçılarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!