İDDEF, Pakistan’daki Mağdur Kimseleri Yalnız Bırakmıyor

İDDEF, yoğun muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel felaketleri karşısında çaresiz kalan Pakistan halkına hayırseverlerin yardımını ulaştırmaya devam ediyor.

İDDEF, Pakistan’daki Mağdur Kimseleri Yalnız Bırakmıyor
İDDEF, Pakistan’daki Mağdur Kimseleri Yalnız Bırakmıyor
GİRİŞ 27.09.2022 09:44 GÜNCELLEME 27.09.2022 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan ve 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle 1606 kişinin hayatını kaybettiği, 10 milyon kişinin ise evsiz kaldığı Güney Asya ülkesi Pakistan’daki selzedeler için başlattığı acil yardım kampanyası kapsamında sıcak yemek ve kumanya dağıtımını sürdürüyor.

İDDEF HAYIRSEVERLERİN EMANETİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR

Acil yardım çalışmaları için ilk günden harekete geçen İDDEF, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Pakistan’a giden İyilik Trenlerindeki yerini alarak, hayırseverlerin emanetini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İDDEF ayrıca ülkeye giden görevlileri ve bölgedeki ekipleriyle saha çalışması yaparak sel nedeniyle oluşan hastalıklara karşı ilaçlama yaparken, çadır ve cibinlik dağıtımı gerçekleştiriyor.

İDDEF DOST VE KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN'IN YANINDA

İDDEF’ten yardım kampanyasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Dost ve kardeş ülke Pakistan’da şiddetli muson yağmurları nedeniyle kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Yaklaşık 34 milyon kişinin etkilendiği ülkede İDDEF olarak, kardeşlerimizin mağduriyetlerini bir nebze olsun azaltmak ve yanlarında olmak için AFAD koordinasyonunda ülkeye gönderilen İyilik Trenlerine destek verdiğimiz gibi, bölgedeki ekiplerimiz ve ülkeye giden görevlilerimizle selzedeleri ziyaret ediyor ve emanetleri teslim ediyoruz. Özellikle Sindh, Pencap, Karaçi, Gilgit Balistan ve Belucistan bölgelerinde etkili olan sel felaketinin hemen ardından su baskınlarının ortasında derme çatma barakalara sığınan selzedelere sıcak yemek ve kumanya dağıtıyoruz. Emanet edilen yardımları, en büyük yaşam ve geçim kaynağı tarım olan ancak toprakları sular altında kalan kardeşlerimize gerek yürüyerek gerekse de kayıklarla ulaştırıyoruz. Felaketten en çok etkilenen çocukların mutluluğu için kek ve bisküvi ikram ediyoruz. Ekiplerimiz ayrıca sel nedeniyle oluşan salgın hastalıklara karşı bölgelerde ilaçlama yaparken, çadır ve cibinlik dağıtımı yapıyor. Türkiye’deki hayırseverler ile Pakistan’daki mağdur Müslümanlar arasında köprü olmaya devam ediyoruz” denildi.

Hayırseverler, "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla ya da "0212 621 0065" numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak destekte bulunabiliyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TEK MİLLET ÜÇ DEVLET Pakistan için herşeyi yapmalıyız Pakistan demek biz demektir pakistan için seferber olmalıyız azerbaycanda pakistana yardım yapmalı Pakistan bizim canımız tıpkı Azerbaycan gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin