Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları ve şartları!

Prefabrik ev yapımı esnasında yardıma muhtaç kimselere 150 bin TL'lik yardım yapılacak. Peki başvuru işlemi nasıl yapılıyor ve başvuru koşulları ile şartları arasında neler var? İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdenin detayları!

Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları ve şartları!
Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları ve şartları!
GİRİŞ 28.09.2022 13:37 GÜNCELLEME 28.09.2022 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkent Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında prefabrik ev yapımına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev onarım; prefabrik ve normal ev yapım yardımlarının güncellendiğini ve buraya ayrılan bütçeyi vatandaşla paylaştı. Muhtaç durumdaki kimseler, talep ettikleri takdirde prefabrik ev yapım yardımına başvurabilecek. Peki, prefabrik ev yapım yardımına nasıl başvuruluyor? İşte, şartlar ve koşullar!

TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...

PREFABRİK EV YAPIM YARDIMI NE KADAR?

Muhtaç durumdaki kimselere yönelik başlatılan prefabrik ev yapım yardımı miktarı 150 bin TL'ye yükseltildi. 2022 yılında yardım kalemlerine ayrılan 6 milyar TL'lik bütçenin 11,5 milyar TL'ye çıkartılması bu kararda belirleyici oldu. Önceki dönemde prefabrik ev yapımı için hazineden 40 bin TL'lik yardım yapılıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Barınma desteği bölümünde yer alan prefabrik ev yapım yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınıyor. Sadece prefabrik evler için değil, ev onarımı ve betonarme ev inşası için de vatandaşa destek sağlanmaktadır. Ev onarımında başvurusu onaylanan bireylere 75 bin, betonarme ev yapımında da 200 bin TL'lik ödenek ayrılıyor.

Prefabrik ev örneği

ŞARTLAR VE KOŞULLAR

Prefabrik ev yapım yardımına başvuruda bulunulması için hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ü oranında olması şartı aranıyor. Bu rakam 2022 yılı itibariyle 1,833.45 TL'ye tekabül ediyor.

Buna ek olarak yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma gibi maddeler de mevcut.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 7
  • Şahabettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurumsal bir firmada yapıldığı zaman 50 yıl garanti verilmektedir..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakın prefabrik ev yaptırmayın paranız ziyan olur çok kalitesiz ilk yılın sonunda evin hertarafı dökülmeye başlıyor tecrübe edilmiştir
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Prefabrik çelik vs var. Türkiyeden Almanyaya Firma gelip yapmıştı. Hala çok memnunlar. 4 yıl oldu. Firma ve tecrübeleri çok önemli. Siz iyi malzeme ve işçilikten kaçarsanız normal yapılan evde deniz konuyla yıkılır dökülür.
    Cevapla
  • hakan karkın 1 yıl önce Şikayet Et
    muhtemelen siz paradan kaçarak ucuz işçilikli bir işlem yaptınız, prefabrik ehil olan kişilere yaptırılırsa gayet güzel
    Cevapla
  • yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İrem preparkte zam yok konya merkezli imalatçı firme mersin şube türkiye geneli ve yurdışı projelermiz mevcuttur mutluka kahve içmeye bekleriz
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen prefabrik evlere zam yaparlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...