Doğal gaz tüketim desteği ne kadar? Nasıl başvuru yapılır, kimler alabilir?

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz desteğinin 900 lira ile 2.500 lira arasında olacağını söyledi. Peki doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Doğal gaz tüketim desteği ne kadar? Nasıl başvuru yapılır, kimler alabilir?
Doğal gaz tüketim desteği ne kadar? Nasıl başvuru yapılır, kimler alabilir?
GİRİŞ 06.10.2022 16:16 GÜNCELLEME 06.10.2022 16:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşın içini ısıtacak haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğalgaz Tüketim Desteğinin artırıldığını açıklayarak bu tutarın ihtiyaç sahibi hanelere verileceğini belirtti. 

Elektrik yardımı başvuruları başladı! Elektrik desteği başvuru şartları ve ekranı!Elektrik yardımı başvuruları başladı! Elektrik desteği başvuru şartları ve ekranı!

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ ÜCRETİ ZAMLANDI!

Doğal gaz Tüketim Desteği’nde tutar artırıldı. Mevcut 415- 1.150 TL olan destek miktarı 900 TL – 2.500 TL olacak şekilde düzenlendi.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Isıl harita baz alınarak belirlenen tutarlar ödeme dönemlerine göre iki eşit taksitte gerçekleştirilecek olup birinci ödeme dönemi Mart/Nisan ve ikinci ödeme dönemi ise Ekim/Kasım'dır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgahınızın bulunduğu(Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir.

Sosyal Yardım Başvurunuzun değerlendirilmesi için ikametgah adresinizin güncel olması gerekmektedir.

Başvuran kişinin :

  • Adresinin yurtdışı olması

  • Adres gizliliği kararının olması

  • 18 yaşından küçük olması

  • T.C. Vatandaşlığının olmaması

Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Destekten yararlanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden gerekli bilgiler doldurarak başvuru işlemlerini tamamlamış oluyorlar. Başvuruların değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte de şartlar uygunsa ödemeler gerçekleştiriliyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısacası Suriyeli, olman lazım
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeka yaşın ka. IQ testi aptırdınmı
    Cevapla
  • Çarşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Oku be adam ! Uydurma..
    Cevapla
  • Misfir 1 yıl önce Şikayet Et
    benim bir tanıdığımın 4 dairesi var. Evler babasının üzerine ve o evlerden birinde oturuyor bu yardımları hiç es geçmiyor iştende çıktı adam beleş yaşıyor :D bu sadece örneklerden biri destek yerine fiyatlar konusunda neler yapılabilir bu yönde kafa yorsalar keşke
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    haramı helali bilmeyen kişiler hesabını ahirette verecek
    Cevapla
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    bu güne kadar müracaat edipte alan arkadaşa raslamadım
    Cevapla
  • ORHAN KIRCILOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Adresinin yurtdışı olması Adres gizliliği kararının olması 18 yaşından küçük olması T.C. Vatandaşlığının olmaması Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır. çay bile demli olsa devletten bileceksiniz. e devlete girip baksaydınız ne olduğunu / olmadığını anlardınız
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya herkes yanlış anlamış. T.C vatandaşı değilsen ve adresin yurt dışında ise başvuramazsın diyor. Lütfen önce okuyalım sonra yorum yapalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri