YTB Edirne Koordinasyon Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi

YTB Edirne Koordinasyon Ofisi’nin açılış programında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, YTB’nin yaptığı faaliyetlerle Balkanlar ile Türkiye’yi birbirine bağladığına dikkat çekti.

GİRİŞ 29.09.2022 14:05 GÜNCELLEME 29.09.2022 16:37

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklar ile ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik görev ve hizmetleri yurt içinde daha etkin daha hızlı ve eş güdümlü bir şekilde gerçekleştirmek üzere tesis edilen “YTB Edirne Koordinasyon Ofisi”in açılışı yapıldı.

Edirne Koordinasyon Ofisi'nin faaliyetleri düzenlenen programla anlatıldı. Açılış etkinliğine; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Batı Trakya'dan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Balkan ülkelerinden dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında düzenlenen yemek etkinliğinde konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren Edirne'de ofis açarak önemli bir eksikliği giderdiklerine dikkat çekti. Açılan ofisle Balkan coğrafyasına daha yakın olduklarının altını çizen Eren, “Balkanlara özel projelerimizi buradan koordine etmeye devam edeceğiz ve Edirne'deki uluslararası öğrencilerimize yönelik, kendi imkanlarıyla gelenler de dahil uluslararası öğrenci akademileri yapacağız.” dedi.

YTB’nin yaptığı faaliyetlerle Balkanlar ile Türkiye'yi birbirine bağladığına dikkat çeken Eren, “Küresel siyasetin uluslararası konjonktüründe Türkiye yapmış olduğu çalışmalarla sadece Türkiye için değil yakın coğrafya için de bir istikrar unsurudur. Bunun da en başında Balkan ülkeleri geliyor” dedi.

YTB'nin ortaya çıkışının büyük bir stratejinin parçası olduğunu bildiren Eren şunları kaydetti: “Devletimiz son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde dış politikada bir paradigma değişimine, kültürel ve eğitim diplomasisi anlamında bir atılıma yöneldi. Bu süreç içerisinde devlet olarak da devletin ilgili kurumları olarak da bizler öğrendik, neyi öğrendik? Küresel bir aktör olabilmek için belli alanları da boş bırakmamamız gerektiğini görmüş olduk. Bunların başında, YTB açısından baktığınızda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız geliyor. Biz kurum olarak, bizlere çizilen, sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği misyon doğrultusunda; 'nerede bir vatandaşımız varsa oradayız' şiarıyla çalışmaya gayret ediyoruz. Yurtdışındaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz, insan odaklı bir yaklaşım içerisinde onların yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise Edirne'nin çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı kıymetli bir şehir olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesinde gönül coğrafyasından öğrencilerin eğitim aldığını bildiren Kırbıyık, “İnşallah sizleri öğrencilik hayatınız boyunca bu kadim şehirde en iyi koşullarda ağırlayıp, en iyi koşullarda üniversitemizde eğitim verip mezun etmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Edirne'de YTB'nin bir ofisinin açılmasının önemine işaret eden Kırbıyık, “Sizden gelecek her türlü talebe açık olacak bir ofis olacak. Sizin burayı etkin kullanmanız, yoğun kullanmanız, her türlü sosyal, kültürel ve diğer faaliyetler için bir arada bulunmanız bizi mutlu edecektir.” diye konuştu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Edirne'nin Balkanlar için hala payitaht olduğunu vurguladı.

Edirne'de YTB ofisinin açılmasının çok kıymetli olduğunu belirten Aksal, “Çok kıymetli öğrenci kardeşlerimize de yeni bir mekan, yeni bir ev kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç Şerefeli Cami'nin gölgesinde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın eğitim gördüğü medresenin yakınında inşallah daha büyük başarılara imza atarsınız.” dedi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök de YTB'nin Edirne’de bir ofis açmasını önemsediklerini belirtti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da üniversite olarak gönül coğrafyasından gelen öğrencileri bağırlarına bastıklarını söyledi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki