Canbey ve Kıran "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası"nı anlattı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası"nı anlattı.

Canbey ve Kıran "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası"nı anlattı
Canbey ve Kıran "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası"nı anlattı
GİRİŞ 29.09.2022 20:59 GÜNCELLEME 29.09.2022 20:59

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin talebi üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı Balıkesir’e davet etmişti. 28 Eylül 2022 günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Merkez Ülke Türkiye" temalı "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası" konferansına katılan Yavuz Selim Kıran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda salon hıncahınç doluydu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Milletvekili Mustafa Canbey’in daveti üzerine Balıkesir'de gençlerle buluştu. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Kıran, Balıkesir’le arasında özel bir bağ olduğunu Balıkesir’i çok sevdiğini ifade etti.

Daha sonra Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığınca Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Ertuğrul Salonu'nda düzenlenen "Merkez Ülke Türkiye" temalı "Kamu Diplomasisi ve Türk Dış Politikası" konferansına katılan Kıran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Merkez Ülke Türkiye” temalı programda gençlerle ve Balıkesirli vatandaşlarla buluşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, salondaki coşkudan oldukça memnun kaldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, gençlere Kamu Diplomasisi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Doktora tezinde kamu diplomasisi üzerine çalışmalar yaptığını belirten Canbey, “Bir devleti ayakta tutan unsurlardan belki de en önemlisi iletişim olmakla birlikte bunu işler hale getiren ise kamu diplomasisi faaliyetleridir. Kamu diplomasi faaliyetleriyle bir devlet; kendi ulusal hedeflerine, çıkarlarına ve amaçlarına ulaşabilmek için doğru bilgileri doğru şekilde yayarak hem uluslararası hem de ulusal kamuoyu oluşturmayı, bilgilendirmeyi ve etkilemeyi amaçlar. Bir ülkenin izlediği politikalar kadar kamu diplomasisi başarısı da o ülkeyi küresel ölçekte siyasi güç ve cazibe merkezi haline getirmesi noktasında oldukça önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin her alanda olduğu gibi kamu diplomasisi ve dış politika alanlarında da çağ atladığının altını çizen Canbey, “Tüm dünya mazlumlarının sesi olan ve ‘Dünya beşten büyüktür’ vizyonunu ortaya koyan, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise yaptığı konuşmasında Türk Dış Politikası’nı anlattı.

Türkiye'nin küresel bir güç olarak nitelendirilmesinin en önemli sebebini, Türkiye’nin sahada ve masada güçlü bir şekilde varlık göstermesi olarak niteleyen Kıran, Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarla Suriye'den gelen tehditleri sınır ötesine taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin sadece Suriye'de değil Irak, Libya ve Doğu Akdeniz'de de adımlar attığını söyleyen Bakan Yardımcısı Kıran, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın merkezi olarak nitelendirilen bir coğrafyada yaşıyoruz, Doğu Akdeniz, bu coğrafyanın merkezinde uluslararası teorisyenlerce dünyanın kalbi olarak nitelendiriliyor. 'Doğu Akdeniz'e hakim olan, dünyaya da hakim olur' demek yanlış olmaz. Güçlü bir ülke olabilmek için hem sahada hem de masada varlık göstereceksiniz. Türkiye'nin küresel bir güç olarak nitelendirilmesinin en önemli sebebi, sahada ve masada güçlü bir şekilde varlık göstermesidir. Sahada ve masada gösterdiğimiz güçlü varlıkla Doğu Akdeniz'de dengeleri değiştiren Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC oldu. Aynı şey Libya'da, Suriye'de, Rusya ve Ukrayna savaşı için de geçerli."

Rusya Ukrayna savaşının başlamasının hemen ardından savaşın durması için en samimi gayreti gösteren ülkenin Türkiye, en güçlü liderliği gösteren liderin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Kıran, şöyle konuştu:

"Şu anda bütün dünya bu savaşın durdurulması için bütün ümidini Türkiye'ye yönlendirmiş durumda. Bu savaşı çözerse Türkiye çözer, bu savaşı durdurursa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan durdurur inancına sahipler. Bunu da yine sahada ve masada gösterdiğimiz güçlü, samimi, ilkeli ve dengeli dış politika anlayışıyla başardık. Türkiye artık dünyanın merkezinde Türkiye Cumhuriyeti'nin, dünyanın ekseninde Türkiye'nin yer aldığı iddiasını, bu iddianın salt bir ülke iddiası olmaktan öte bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu daha adil bir dünya hedefine ulaşmak için en geçerli formül olduğuna inanan bir hikayenin aktörüdür. Türkiye artık bugün küresel bir güç olarak resmediliyor. Bunu da biz söylemiyoruz, son dönemde pek çok ülkenin liderinden duyduk."

Programa, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Adil Çelik, Yavuz Subaşı, İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran da katıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...