Rizeli arıcı ayılara sitem etti: 21 kovan bal yediler

Hiçbir şeyden çekmedi, ayılardan çektiği kadar. Yer değiştirdi, iş değiştirdi ama kurtulamadı. Ayılar onu yine buldu, bu defa da 9 kovan balı gitti.

Rizeli arıcı ayılara sitem etti: 21 kovan bal yediler
Rizeli arıcı ayılara sitem etti: 21 kovan bal yediler
GİRİŞ 01.10.2022 03:26 GÜNCELLEME 01.10.2022 03:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rizeli bal üreticisi Mustafa Memoğlu, elindeki son kovanları başka bir yere taşıma kararı aldı. Ayılar yüzünden toplam 21 kovan bal kaybetti.

Bal üreticisi Mustafa Memoğlu, "Denize yakın ha buraya getirdim kovanları koydum ha buraya denize var 100 metre ya bu andır benim kokumu mu alıyor, bu ne yapıyor, beni mi takip ediyor ben hiç bir şey anlamadım bundan. Geldi buraya 4'ncü günü 9 tane kovanımı yedi" diye konuştu.

AYILAR SADECE BALLARI YEMEKLE KALMADI ARILARI DA YEDİ

Ayıların arıları da yediğini anlatan Memoğlu şöyle devam etti:

"Balı yiyebildiğini yedin. Bu arıların ne günahı var, arıları da yedin hep. Ne varsa hepsini mahvettin. Bir tane kovanımı ye iki tane kovanımı ye helal hoş olsun sana, ander başlı. Bunlarla iletişim kuruyorum bak bunlar bana bir tane sokmaz kesinlikle sokmaz. Bunlar beni anlıyor, ben bunları anlıyorum ama bu ayı beni anlamıyor."

Mustafa Memoğlu, ayılardan kurtulmak için elindeki son kovanları başka bir yere taşıma kararı aldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 22
  • ATILLA TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    kovani olan aricilara fikrim bulundugunuz yerde bir jeneratör alin elektirik üretmek icin kovanlarin alanina etrafina direk dikin arasina elektirik iletkenli seritler cekin vede gece isiya duyarli gece lambasi takin bakin ayi geldiginde o seride dokundugunda onu srsacak cereyan onu caydiracak geri gidecek cünkü onun titretmesini o ayi algiladigi an bir daha yaklasamaz azicicik masraf edin üsenmeyin simdi 21 kovanin balini hesaplayin yapacaginin masrafi karsilastir bak kim zararli ticaret yapiyorsan kurallarinida uygula bu bir tavsiyedir dikkat elektirik hayvani sadece ürkettecek kadar verilmelidir bu bilgilerde internette her yerde var sayin arici arkadaslar
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabani hayvanlar beslenme veya avlak alanlarını kesinlikle unutmazlar işraretler canlıya zarar vermeyecek derecede tedbir alınmalı çit telörgü düşük voltaj caydırı elektrik mutlaka bal üretimi sahası korunaklı olmalı Ayının tekrarlayarak balda kaliteli maşallah beslenme amaçlı gelmesi muhtemel gelecektirde insanın karşılaşma durumuda olur mutlaka arıları yemeside iyi durum değil geçmiş olsun örneğin yavrulu anne ayı olabilir felaket koruyormuş yavsunu her canlı mutlak korur annelik içgüdüsü tedbir almalılar alana koruma.
    Cevapla
  • Engin Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da bir ayı burayı da karıştırdı
    Cevapla
  • H71 1 yıl önce Şikayet Et
    kovanların etrafına kafes yap ayılar giremesin
    Cevapla
  • marslı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu da senin sınavın memoglu. bir de tedbir al bi daha ki sefere... güzel insansın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması