Günlük 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesi ile bugün hizmete girecek olan Pendik (Tavşantepe) - Sabiha Gökçen Metro Hattı açılışı akıllara Kılıçdaroğlu'nun 2001 yılında ANASOL-M hükümeti döneminde yaptığı bir konuşmayı getirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Sabiha Gökçen Havaalanı... Uçak iniyor mu? Hayır. Kaç milyon dolara mal oldu? Peki uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü siz? Bu neye benzer arkadaşlar biliyor musunuz? Tuz Golü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer." ifadelerini kullanmıştı.

VİZYON MESELESİ

Konuşma bugün gelinen noktada sosyal medyada CHP'nin bu ülkenin geleceği adına vizyonsuzluğunu ortaya koyuyor şeklinde çok sayıda yorum aldı.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI METROSU BUGÜN AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan Pendik (Tavşantepe) - Sabiha Gökçen Metro Hattı açılışının ardından günlük 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesi ile bugün hizmete başlıyor.

Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunda sona gelindi. Ulaşıma nefes aldıracak proje bugün Başkan Erdoğan'ın katılımıyla İstanbulluların hizmetine sunulacak.

Metro toplamda 7,4 km uzunluğu, saatte 80 km hızı, günlük 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesi ile 4 istasyonda yol alacak.

Metro, Türkiye'nin 3., Avrupa'nın 8. en yoğun havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı'na raylı sistem bağlantısı sağlayarak bu alana ulaşımda kolaylık sağlayacak.

7 HATTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İstanbul'da an itibariyla Gayrettepe - Kağıthane - Eyüpsultan - İstanbul Havalimanı, Başakşehir - Çam Sakura - Kayaşehir, Halkalı - Başakşehir -Arnavutköy - İstanbul Havalimanı, Altunizade - Ferah Mahallesi - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Bakırköy - Bahçelievler - Güngören - Kirazlı Metro Hattı ile açılışı pazar günü yapılacak olan Pendik - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın da dâhil olduğu, 103,3 km'lik 7 hatta çalışmalar devam ediyor.

Bakan Karaismailoğlu, bu hattın açılışının ardından Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metro hattının Kağıthane - İstanbul Havalimanı kısmını milletin hizmetine sunacaklarını, İstanbul'un havalimanlarını metro ile buluşturacaklarını bildirdi.

Yorumlar 168 Yorum Var
  • abdullah 23 04.10.2022 09:41
    böyle bir başkanı destekleyen bütün akademisyenlere IQ testi yapılmasını öneriyorum.akli dengesi yerinde olan bir kişinin kesinlikle oy vermemesi gereken bir başkan.ülkeyi bu şahsa ancak akli dengesi yerinde olmayan insanlar emanet eder.
  • Adil düzen* 03.10.2022 23:48
    Bay Kemal konuşur Erdoğan yapar durmak yok yola devam
  • Halil 03.10.2022 19:33
    Ah be Kemal. Bundan sonra senin iyi olmuş bu dediğin projeye güvenmeyeceğim hani olmaz ya. Çamur attıklarına ise garanti tutar gözüyle bakacağım. Vizyon aynasına tersten bakan ama Kemal
  • emre19 03.10.2022 17:32
    Agzi olan konusuyor. Adam projeden yenilikten anlamiyor bunlarin zihniyeti baska devletler yapsin bunlarda onlara kul kole olarak istediklerini elde etsin. Gamsiz ve arsiz konusuyor,velhasil bos insanlar.
  • Ali Alemdarlı 03.10.2022 12:19
    CHP'li ler TC yapılan hiç Bir hizmeti takdir etmediler heykel ler hariç
Daha fazla yorum görüntüle