2 Ekim 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

İstanbul oteller doldu taştı

Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin üçte birini ağırlayan İstanbul’da, otel dolulukları yüzde 90’ları aştı. Rezervasyon yaptırmak isteyenler araya hatırlı kişileri koymak zorunda kalıyor.



Irak'ın kuzeyinde 23 terörist etkisiz hale getirildi

MSB, Irak'ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte bulunan Asos bölgesine düzenlenen hava harekatında ilk belirlemelere göre PKK'lı 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Bartın’da selde ıslanan 70 bin dosya kurumaya bırakıldı

Bartın'da 3 ay önce yaşanan selde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun arşivini su basmıştı. Islanan 70 bin dosya, kurumun bahçesine serilerek kurumaya bırakıldı.



İlk yerli ve milli simülatör  DUNKER teslim edildi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli simülatörü olan DUNKER, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Muadillerinden daha gelişmiş olan DUNKER'in yurt dışına satışı planlanıyor.



İmran Han hakkında tutuklama emri

Pakistan'da mahkeme, eski Başbakan İmran Han hakkında açılan terör suçlamalarıyla ilgili davada tutuklama emri verdi.

 

Endonezya'da futbol maçında izdiham: 174 kişi öldü

Endonezya'da Persebaya Surabaya ile Arema Malang arasında oynanan maçta çıkan olaylar faciaya dönüştü. Taraftarlar arasında çıkan kavgaya göz yaşartıcı gazla müdahale eden polis, tribünlerde paniğe yol açtı. Stadyumda yaşanan kaosun aniden izdihama dönüşmesi sonucu 174 kişi hayatını kaybetti.

 

Filenin Sultanları grubu lider tamamladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Polonya'yı 3-2 mağlup ederek grubunu lider tamamladı.

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Nedesek 05.10.2022 18:14
    Ülkeye turist geliyor diye üzülen kanı bozuklar var
  • Serdar 04.10.2022 02:51
    Akıl seviyenizi biraz geliştirin. Yurt dışından gelen turist ve parası seni küçültmüyor bulaşıkçı çöpçü olmuyorsun. Parasını bu ülkeye aktardığında hangi ülke kim zengin olur? Anı bu günü düşünmeyin. Efendim bizim ülke şöyle böyle diyorsunuz. 80 senedir bu ülkenin zenginliği çetö, chpkk tarafından batıya aktarıldı şimdi çıkmışsın niye bizim paramız değerli değil diyorsun :) Araba uçak fabrikası yapılmış onu bile kapatmışlar doğalgaz petrol çıkartma demişler bu zamana kadar çıkartılmamış.
  • maraşlı 03.10.2022 10:25
    bunlara otel sahipleri sevinsin . asgari ucretli üzülsün turstler yuzunden her sey pahalı oldu. dün zincir mağazadan 800 tl. mont aldık çok da kalıtelı değil icimiz yandı. ama turıstler icin para bile değil...
  • Sade vatandas 03.10.2022 10:23
    Kaldigim otelde sonradan gorme bir turistin genc emekci kardesimizi azarlarcasina cagirip masayi cabuk temizlemesini istemesi gururuma dokundu, gozumu yasartti. Nolur hep birlikte calisalim buyuyelim. Genclerimiz de onuruyla yasasin.
  • as selam 03.10.2022 10:13
    milletin hizmetçisi olduk çıktık
Daha fazla yorum görüntüle