ilçe merkezine bağlanmak için 'evet' dediler

Sinop'un Türkeli ilçesi Işıklı köyüne bağlı üç mahallesi, ilçe merkezine bağlanmak için yapılan halk oylamasında 'evet' dedi.

ilçe merkezine bağlanmak için 'evet' dediler
ilçe merkezine bağlanmak için 'evet' dediler
GİRİŞ 02.10.2022 19:44 GÜNCELLEME 02.10.2022 19:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlçenin Işıklı köyüne bağlı Sahilkent, Değirmenönü ve Aşağıtarla Mahallelerinde yaşayan vatandaşların Türkeli ilçe merkezine bağlanma talebi nedeniyle, 2 Ekim Pazar günü halk oylaması yapıldı.

117 seçmenin bulunduğu mahallelerde yapılan halk oylamasında, Sahilkent Mahallesi'nde 16 hayır, 24 evet, Değirmenönü Mahallesi'nde 13 hayır, 14 evet ve Aşağıtarla Mahallesi'nde 9 hayır ve 19 evet oyu çıkarak toplamda 57 evet ve 38 hayır oyu çıktı.

Yapılan referandum ile üç mahallenin ilçe merkezine bağlanma talebi ekim ayı Türkeli Belediye Meclisince değerlendirilecek. Meclis tarafından onaylandığı takdirde, Işıklı köyüne bağlı olan üç mahalle, ilçe merkezine bağlı mahalle statüsüne geçmiş olacak.
Bilindiği üzere, 26 Haziran’da Gündoğdu köyü Yalı Küme Evleri mevkisinde de halk oylaması yapılmış, sandıktan ‘evet’ çıkmasının ardından Gündoğdu köyü Yalı Küme Evleri mevkisi Türkeli Belediye Meclisinin onayıyla ilçe merkezine bağlanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • ferit 1 yıl önce Şikayet Et
    yani şimdik oralarda oturmuyanlar adres değiştirecekler ? .Allahın adaleti şaşmaz. kul unutur lakin Allah unutmaz ...
    Cevapla
  • ferit 1 yıl önce Şikayet Et
    yani şimdik oralarda oturmuyanlar adres değiştirecekler ? .Allahın adaleti şaşmaz. kul unutur lakin Allah unutmaz ...
    Cevapla
  • nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada yaşayan insanların kaderini başka yerlerden gelip oy kullananlar belirlememi? İnsanların haberi olmadan ikamet yerlerini değiştirmek nasıl bir usülsüzlüktür.yeetkilileri göreve davet ediyorum.
    Cevapla
  • Cankat 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimi göreve davet ediyorum .burada olan usulsüzlüklerin hesabını buna sebep olanlar Devlete hesap vermeli.insanların gözüne baka baka bu yapılanları kabullenemiyorum.
    Cevapla
  • b.61 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalova Armutlu Fıstıklı köyü Armutlu İlçesinin mahallesi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri