Kaybolan bagaj ile ilgili emsal karar!

Havayolu şirketleri taşıdıkları bagajı kaybetmeleri hâlinde sadece yolcunun uğradığı maddi zararı değil, manevi zararı da karşılamak zorunda kalacak.

Kaybolan bagaj ile ilgili emsal karar!
Kaybolan bagaj ile ilgili emsal karar!
GİRİŞ 03.10.2022 06:39 GÜNCELLEME 03.10.2022 06:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Turla Ankara’dan aktarma ile önce İstanbul’a oradan da Mısır’a giden yolcunun bagajı yanlışlıkla Moskova uçağına konuldu. Havayolu şirketi, yolcuya, bagajlarının seyahate gideceği yerde kendisine ulaştırılacağını belirtti ancak Mısır’a giden yolcuya bagajları bir türlü teslim edilemedi.

Seyahati boyunca bavullarına ulaşmaya çalışan yolcu, Türkiye’de döndükten sonra bavulunun kilidinin kırıldığını ve eşyalarının karıştırıldığını tespit etti. Seyahati boyunca sürekli kullandığı ilaçlarından da mahrum kalan yolcu, yolculuk boyunca bavuluna ulaşmak için yaptığı aramalar nedeniyle sürekli masraf yaptığını, giysi almak durumunda kaldığını, tatilinin stres altında ve moral bozukluğu içerisinde geçirdiğini belirterek maddi ve manevi zararının karşılanması için dava açtı. 

Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi, davacının manevi tazminat talebini kabul edince karara itiraz edildi. Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, manevi tazminata hükmeden kararı bozdu. Yerel Mahkeme kararında direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını yerinde bularak, 11. Hukuk Dairesi’nin kararını bozdu ve havayolu şirketinin manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Davacının huzur içinde tatil yapmaktan çok bagajına ulaşabilme çabasıyla ve giderek artan stres içinde seyahatini tamamladığı belirtilen kararda, bagajın Türkiye’ye döndükten çok sonra teslim edilmesinin ve valizin kilit sisteminin kırılarak eşyaların karıştırılmasının davacının kişilik haklarının ihlali niteliğinde olduğu belirtildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu valiz kilit kırma ve karıştırma olayı en çok Antalya havaalanında oluyor heleki valiziniz marka ise hiç şansınız yok üç defa valizimin içinden eşyalarım çalındı bir defa kilidin kırıldı bir defada valizim kayboldu gelince de içindeki elektronik eşyalarım çalındı bu yer hizmetleri şirketleri ile ilgili THY hiç olmadı ama Pegasus ve sun exprete oluyor ve hiç bir zamanda yetkililere ulaşılmıyor
    Cevapla
  • Ümraniye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de o bagajı indirip bindiren çalışanların bagajlara gavur malı gibi davranması sorunu var. Tutup tutup fırlatıyorlar. Bu tür işine saygısı olmayan adamları çalıştırmamak lazım.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de o bagajı indirip bindiren çalışanların bagajlara gavur malı gibi davranması sorunu var. Tutup tutup fırlatıyorlar. Bu tür işine saygısı olmayan adamları çalıştırmamak lazım.
    Cevapla
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kilit işi kırma olayı çok ahlaksızca. Benim de valizimin kilidini kırmışlardı tüm belgeleri göndermeme rağmen benden tamir faturası istediler. Sonuç elde var sıfır.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç asır sürdü bu dava ? Nerden hangi ağalar devreye girdide karar çıktı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar